Altos Las Hormigas

Altos Las Hormigas

Altos Las Hormigas is opgericht in 1995. Alberto Antonini, voormalig wijnmaker bij Antinori (Italië), en Antonio Moresalchi zochten naar mogelijkheden om een winery in Argentinië te starten. Zij waren dusdanig onder de indruk van de potentie van Mendoza dat zij besloten zich hier te vestigen. In december 1995 kochten zij 216 hectaren grond in Luján de Cuyo, Mendoza.

Altos Las Hormigas

Kort daarna sloten Attilio Pagli, Alan Scerbanenko en Antonio Terni zich bij hun aan.

De naam ‘Altos Las Hormigas’ betekent letterlijk vertaald ‘mieren hoogte’. Toen men de eerste wijngaard beplantte in 1996 stuitte men op mierenkolonies. De mieren werden aangetrokken door de nieuw aangeplante druivenstokken, men weigerde de mieren te vergiftigen. Zo kregen zij de vrijheid zich op de wijngaarden te bewegen. Toen de druivenstokken ouder werden verhuisden de mieren naar andere voedingsbronnen. Vandaag de dag staat de mier symbool voor de geschiedenis van Altos Las Hormigas.

Altos Las Hormigas

Altos Las Hormigas was de eerste winery die het potentieel van de Malbec zag voor Mendoza. Men specialiseerde zich dan ook in de Malbec druiven.

Altos Las Hormigas

De wijngaarden zijn gelegen op een glooiende helling, ca. 800 mtr. boven de zeespiegel, uitkijkend op het Andes gebergte. De wijngaarden gelegen in Lujan de Cujo zorgen voor fruit. De wijngaarden gelegen in Valle de Uco zorgen voor kruidigheid, stevigheid en een hint bloemen.

Altos Las Hormigas

Altos Las Hormigas maakt gebruik van irrigatie met water uit de vele ondergrondse waterbronnen. Hierdoor is dit woestijnachtige gebied met een alluviale bodem verandert in een wijnparadijs. De grote temperatuurverschillen tussen de zeer koude nachten en snikhete dagen zorgen voor de ideale rijpingsomstandigheden en een uitstekende concentratie aan kleur-, geur-, en smaakstoffen.

Altos Las Hormigas

In ons assortiment voeren wij:

 • Altos Las Hormigas Malbec Clásico 2012

Altos Las Hormigas Malbec Clásico 2012

Altos Las Hormigas Malbec Clásico 2012Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Malbec. De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van wijngaarden in Medrano, Barrancas en Lunlunta. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 12-26 jaar.
 • Vinificatie: de druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst en verwerkt tot de uiteindelijke assemblage. De trossen zijn volledig ontsteeld en de druiven worden zacht geperst. De vinificatie vindt plaats in RVS tanks bij 28°C. Gedurende de 25 dagen van de inweking en gisting periode wordt de schillenhoed regelmatig ondergedompeld voor meer kleur, geur en extract. De vrije loop sappen worden afgetapt en overgeheveld naar grote RVS tanks waarin de wijn gedurende een periode van 3 maanden verblijft, in contact met kwalitatief hoogwaardige staven van eikenhout. Om de aromatische kracht van de wijn te behouden wordt het gebotteld zonder enige vorm van koude stabilisatie, klaring of filtering. Na het bottelen rust de wijn nog 3 maanden op fles.
 • Kleur: diep robijnrood.
 • Neus: intense aroma’s van aardbei, steenfruit en een hint exotische kruiden.
 • Smaak: volle, krachtige wijn met tonen van rood fruit en een hint chocolade. Soepele tannines, mooi in balans met een lange afdronk. Wij raden aan deze wijn te decanteren.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte, stoofschotels en BBQ gerechten en harde kazen.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
 • De Malbec Clásico van Altos Las Hormigas is door Decanter beloond met een gouden medaille en uitgeroepen tot de beste Argentijnse Malbec onder 15 Engelse pond.

Gouden medaille Decanter

 

 • Altos Las Hormigas Malbec Terroir 2010

Altos Las Hormigas Malbec Terroir 2010

Altos Las Hormigas Malbec Terroir 2010Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Malbec. De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van wijngaarden in Valle de Uco.
 • Vinificatie: de druiven van de verschillende wijngaarden worden apart geoogst en verwerkt tot de uiteindelijke assemblage. De druiven worden bij aankomst streng geselecteerd op een sorteerband. De vinificatie vindt plaats in RVS tanks bij 28°C. Gedurende de 30 dagen van de inweking en gisting periode wordt 3 maal per dag most afgetapt en over de schillenhoed verspreid voor meer kleur, geur en concentratie. 65% van de vrije loop sappen worden afgetapt en overgeheveld naar franse eikenhouten vaten, de overige 25% naar RVS tanks.
 • Kleur: dieprood met paarse reflecties.
 • Neus: intense aroma’s van aardbei, rijpe kers, bosbes en een hint mineralen, chocolade en rokerigheid.
 • Smaak: complexe, elegante wijn met tonen van sappige bessen. Rijpe, elegante tannines en een lange afdronk. Wij raden aan deze wijn te decanteren.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rundvlees, lamsvlees, stoofpotten, BBQ gerechten, gegrild vlees en harde kazen.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
 • Bewaarpotentieel: 3 tot 5 jaar.

 

 
Altos Las Hormigas Malbec Reserva 2011

Altos Las Hormigas Malbec Reserva 2009

Altos Las Hormigas Malbec Reserva 2009Proefnotities:

 • Druivenvariëteit: 100% Malbec. De druiven worden met de hand geplukt en zijn afkomstig van wijngaarden in Vista Flores/Chacayes (Valle de Uco).
 • Vinificatie: de druiven worden bij aankomst streng geselecteerd op een sorteerband. De trossen zijn volledig ontsteeld en de druiven worden zacht geperst. De gisting vindt plaats in RVS tanks bij 32°C, met gebruik van eigen, natuurlijke gistcellen. Gedurende de 30 dagen van de inweking en gisting periode wordt 3 maal per dag most afgetapt en over de schillenhoed verspreid voor meer kleur, geur en concentratie. De vrije loop sappen worden afgetapt en overgeheveld naar 1 en 2 jaar oude vaten van Frans eikenhout.  Hier lageren ze gedurende een periode van 18 maanden.
 • Kleur: paarsrood.
 • Neus: intense aroma’s van pruim, zwarte bes en een hint chocolade en koffie.
 • Smaak: krachtige, soepele wijn met tonen van sappig rood fruit. Rijpe, elegante tannines en een lange afdronk met een minerale ondertoon. Wij raden aan deze wijn te decanteren.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, gevogelte, stoofschotels en BBQ gerechten en harde kazen.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-17°C.
 • Bewaarpotentieel: 7 tot 10 jaar.

 

 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!