Azienda Agricola Lagolena


Agricultura Biologica

Dit wijnbedrijf is een familiebedrijf, opgericht in 1891 door de familie Marion. Sinds 1990 hebben de gebroeders Masson en Paolo de leiding. Azienda Agricola Lagolena is biologisch gecertificeerd, maar werkt eigenlijk ook met biodynamische methodes en preparaten. Naast het werken volgens biologische principes, is bij Lagolena gezocht naar de meest inheemse variant van hun wijnstokken.

Azienda Agricola Lagolena

De wijngaarden zijn gelegen aan de oevers van de Piave rivier en hebben een alluviale bodem met een hoog gehalte aan kalkpuin en rolkeien.

Azienda Agricola Lagolena

Deze witte bodem vangt overdag de warmte op en geeft het ’s nachts terug aan de druivenstokken. Op deze manier is een perfecte rijping mogelijk met een hoge aromatische kracht. Dankzij de biodynamische wijnbouw heeft de wijn altijd voldoende fris zuur, zelfs in zeer warme en droge jaren.

Azienda Agricola Lagolena

De prijswinnende wijnen van Lagolena dragen een biologisch logo en zijn loepzuiver.

Azienda Agricola Lagolena

In ons assortiment voeren wij:

  • Lagolena Prosecco Frizzante DOCLogo Biologico

 

Lagolena Prosecco Frizzante DOCProefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco.
  • Vinificatie: de druiven worden in eerste instantie in RVS tanks bij 16-18°C tot ‘stille’ witte wijn gegist. De tweede gisting vindt niet op fles plaats, zoals in de Champagne (langzaam en kostbaar proces), maar eveneens in de grote RVS tanks, gedurende 10 dagen. Deze ‘Cuve Close’ (gesloten tank) of ‘Charmat’ methode geeft uitstekende resultaten, zeker als de druiven ook nog, zoals hier, van uitmuntende kwaliteit zijn. De ‘Frizzante’ Prosecco is de veel lichtere en minder koolzuurhoudende versie van de ‘Spumante’.
  • Kleur: licht strogeel met een groen zweempje.
  • Neus: intense aroma’s van groene appel, citrusvrucht en bloemen.
  • Smaak: frisse, delicate wijn met tonen van appel, citrus en een hint ‘peardrups’. Zeer harmonieus met een milde afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, fingerfood, ham, salami, minestronesoep en risotto.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-10°C.

 

  • Logo BiologicoLagolena Frizzante Rosé IGP Veneto


Lagolena Frizzante Rosé IGP VenetoProefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Glera (Glera is de oorspronkelijke naam van de Prosecco druif) en 20% Raboso.
  • Vinificatie: de druiven worden in eerste instantie in RVS tanks bij 16-18°C tot ‘stille’ witte wijn gegist. De tweede gisting vindt niet op fles plaats, zoals in de Champagne (langzaam en kostbaar proces), maar eveneens in de grote RVS tanks, gedurende 10 dagen. Deze ‘Cuve Close’ (gesloten tank) of ‘Charmat’ methode geeft uitstekende resultaten, zeker als de druiven ook nog, zoals hier, van uitmuntende kwaliteit zijn. De ‘Frizzante’ Prosecco is de veel lichtere en minder koolzuurhoudende versie van de ‘Spumante’.
  • Kleur: lichtroze.
  • Neus: aroma’s van aardbei en framboos en een hint bloemen.
  • Smaak: frisse, aromatische wijn met tonen van rood fruit. Zeer harmonieus met een milde afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, fingerfood, ham, salami, risotto en pizza.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-10°C.



Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!