Altos R

Altos R

Altos R is een jong bedrijf (1996), waarvan de wijngaarden zijn gelegen in het hart van het beste terroir dat de Rioja te bieden heeft.

Altos R

De naam Altos R staat in het Spaans voor hoog Rioja. De wijngaarden van Altos R zijn gesitueerd op een relatief hoog gelegen gebied. Het voordeel hiervan is dat naast de vele zonuren, de druiven ook kunnen genieten van een heerlijke, verkoelende wind die door de wijngaarden heengaat. Dit komt het aroma in de druiven enorm ten goede.

Altos R

Ondanks haar korte bestaan kan het bedrijf leunen op de jarenlange ervaring van Roberto San Ildefonso (Finca Sobreño ) en Bienvenido Muñoz (Bodegas Muñoz), welke elk 50% belang in deze onderneming bezitten. De dagelijkse leiding is in handen van Jean Marc Sauboua, een wijnmaker die zijn ervaring op heeft gedaan in Bordeaux.

Altos R

De missie van deze onderneming was en is het maken van een bijzondere serie wijnen van hoge kwaliteit. Tijdens de vinificatie worden hiertoe zowel de beproefde traditionele methodes ingezet als gebruik gemaakt van de laatste technologische ontwikkelingen. Deze aanpak voor zowel wit als rood levert zijn vruchten af wat met name tot uiting komt in de kwaliteit van de wijnen.

Altos R

In ons assortiment voeren wij:

  • Altos R Rioja Blanco 2013 D.O.C. Altos R Rioja Blanco 2013 D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Viura en 40% Malvasia. De Altos R bestaat uit drie delen. Het eerste deel wordt gemaakt van de Viura druif en ondergaat koude gisting op roestvrijstalen tanks. Het tweede deel van de blend is ook gemaakt van Viura maar gist gedurende 3 tot 4 maanden op Franse eikenhouten vaten. Het derde en laatste deel van de blend is afkomstig van de Malvasia druif.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van peer, perzik en witte bloemen.
  • Smaak: frisse, intense wijn met tonen van steenfruit, peer, groene appel en een hint vanille en mineralen. Mooi in balans met een frisse, lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, visgerechten, salades en Spaanse kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

  • Altos R Rioja Tempranillo 2010 D.O.C.Altos R Rioja Tempranillo 2010 D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De druiven worden met de hand geplukt en na een  zorgvuldige selectie van de trossen ontsteelt. Na de vergisting rijpt deze wijn 6 maanden op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten.  
  • Kleur: diep kersenrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van bes, kers en een hint kruiden en balsamico.
  • Smaak: volle, ronde wijn met tonen van zwart fruit (bes, kers) en een hint peper. In de afdronk een hint zoethout.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met groentesoep, pasta’s, tapas en jonge kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 


  • Altos R Rioja Crianza 2009 D.O.C.Altos R Rioja Crianza 2009 D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De druiven worden met de hand geplukt en na een zorgvuldige selectie van de trossen ontsteelt. Na de vergisting rijpt deze wijn 12 maanden op (80%) Frans en (20%) Amerikaans eikenhouten vaten. Na de rijping op vat volgt een rijping van 6 maanden op fles.
  • Kleur: kersenrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte kers, pruim en een hint kruiden en vanille.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van pruim, aardbei, aalbes en hinten vanille en kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, kalfsvlees, BBQ gerechten en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 17-18°C.

 

  • Altos R Rioja Reserva 2006 D.O.C.Altos R Rioja Reserva 2006 D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo. De druivenstokken zijn 60-80 jaar oud. De druiven worden met de hand geplukt en na een zorgvuldige selectie van de trossen ontsteelt. Na de vergisting rijpt deze wijn 24 maanden op (80%) Frans en (20%) Amerikaans eikenhouten vaten. Na de rijping op vat volgt een rijping van 12 maanden op fles.
  • Kleur: intens kersenrood met een robijnrode rand.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte kers, kruiden, leer en vanille.
  • Smaak: elegante, complexe wijn met tonen van rijpe kers, gebrand eikenhout en een hint leer.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met klein wild, gegrild lamsvlees, steaks en oude, krachtige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18°C.


Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!