Bodegas Altanza

Bodegas Altanza

Bodegas Altanza

In Fuenmayor, in het hart van de Rioja Alto, werd in 1998 de basis gelegd voor de oprichting van Bodegas Altanza S.A.

Bodegas Altanza

Rioja Alto is de belangrijkste van de 4 subgebieden van Rioja. De naam Rioja is afgeleid van een klein zijriviertje van de Ebro, de Rio Oja. Het middelpunt van dit gebied is de stad Logroño. Westelijk van Logroño ligt de Rioja Alta en oosterlijk de Rioja Baja. Het verschil tussen deze twee is voornamelijk een klimaatsverschil. Rioja Alta is vrij vochtig en koel, vandaar dat daar de lichtste en beste Rioja’s vandaan komen. Rioja Baja is veel warmer en droger, de wijn zijn er zwaarder.

Rioja Alto is de belangrijkste van de subgebieden van Rioja. Deze meest westelijk gelegen streek krijgt de noodzakelijke afkoeling vanuit de oceaan en de bodem is hier rijk aan ijzer, kalk en klei.

Bodegas Altanza is gebouwd op een stuk grond van 35.000 m2. De filosofie is om kwaliteitswijnen te maken tegen een redelijke prijs. Hierbij verliest men de tradities niet uit het oog maar combineert deze wel met de nieuwste technologie.

Bodegas Altanza

In de winery heeft men de beschikking over 32 roestvrij stalen tanks met elk een capaciteit van 35.000 kg.

Bodegas Altanza

Bodegas Altanza heeft de beschikking over een opslag ruimte 8.500 eikenhouten vaten met elk een capaciteit van 225 liter. 90% van deze vaten zijn Frans eiken en de overige 10% Amerikaans eiken. Men maakt voornamelijk gebruik van Franse eikenhouten vaten omdat men van mening is dat hierdoor de fruitige aroma’s van de Tempranillo druif beter tot hun recht komen. De vaten worden niet langer gebruikt dan 4 tot 5 jaar.

Bodegas Altanza

Men bezit een wijngaard met een oppervlakte van ca. 200 hectaren. De bewerking van de wijngaard gebeurt met de hand. De meest aangeplante druivenvariëteit is Tempranillo.

Bodegas Altanza

Bodegas Altanza

 

In ons assortiment voeren wij:

  • Edulis Blanco 2011 D.O.C. RiojaEdulis Blanco 2011 D.O.C. Rioja

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc.
  • Kleur: heldergeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: frisse aroma’s van bloemen, tropisch fruit en grapefruit.
  • Smaak: frisse wijn met tonen van bloemen en citrus en een hint kruiden. Mooie zuivere afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met salades, visgerechten en fruits de mer.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 


 

 

  • Edulis Robe 2010 D.O.C. RiojaEdulis Roble 2010 D.O.C. Rioja

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo.
  • Kleur: helder auberginerood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gekookt fruit, pruimen en vanille.
  • Smaak: ronde, soepele wijn met tonen van zwarte bessen. Lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, worstsoorten, voorgerechten met gerookte ham, geroosterd vlees, ragout, stoofschotels en gevogelte.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 



  • Edulis Crianza 2007 D.O.C. RiojaEdulis Crianza 2007 D.O.C. Rioja

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo.
  • Kleur: donker robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bramen, specerijen en een hint cederhout.
  • Smaak: elegante, stevige wijn met tonen van donker fruit. Soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met stevige vleesgerechten en diverse kaassoorten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.


 

 



  • Edulis Reserva 2005 D.O.C. RiojaEdulis Reserva 2005 D.O.C. Rioja

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo.
  • Kleur: granaatrood met robijnrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van bramen, kruiden, mocca en een hint tabak, mooi geïntegreerd met tonen van Frans eiken.
  • Smaak: elegante, zijdezachte Reserva met tonen van donker fruit. Volle structuur en een lange afdronk. Deze wijn heeft gedurende een periode van 18 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten (met een leeftijd van 1 tot 2 jaar) en gedurende een periode van 3 maanden in Allier Franse eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 15 maanden op fles.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, lamsvlees, klein wild en stevige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

  • Edulis Gran Reserva 2004 D.O.C. RiojaEdulis Gran Reserva 2004 D.O.C. Rioja

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Tempranillo.
  • Kleur: robijnrood met een dakpanrode rand.
  • Neus: intense aroma’s van bessen, mokka en een hint cederhout.
  • Smaak: complexe, verfijnde wijn met tonen van sappige bessen, cederhout en mokka. Lange, krachtige afdronk. Deze wijn heeft gedurende een periode van 24 maanden gelagerd op Franse eikenhouten vaten. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 36 maanden op fles.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wildgerechten, stoofpotten en gerijpte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18-20°C.

 

 

 



Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!