Mousserende wijnen


Italië - Cielo e Terra

  • Deor Frizzante RoséDeor Frizzante Rosé

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Raboso en Prosecco.
  • Kleur: zalmroze.
  • Neus: intense aroma’s van lichtrood bosfruit en aardbei.
  • Smaak: frisse, mousserende wijn met tonen van bes, aardbei en framboos.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas en antipasti.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 


Italië - Cantina di Ponte Piave

  • Vigne Dogali Prosecco D.O.C. TrevisoVigne Dogali Prosecco D.O.C. Treviso

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco.
  • Kleur: citroengeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van wit fruit, bloemen en een hint groene kruiden.
  • Smaak: licht mousserende, zachte wijn met tonen van citrus en rijpe appels.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, schelpdieren, salades en kipgerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 



  • Ponte Prosecco Spumante Extra Dry D.O.C. TrevisoPonte Prosecco Spumante Extra Dry D.O.C. Treviso

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van appel, peer, citrus en een hint bloemen.
  • Smaak: elegante wijn met verfijnde mousse en tonen van perzik en gele appel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, schaal-, en schelpdieren, gevogelte en pasta’s.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

 

Italië - Mabis

  • Mabis Maurizio B Martino Prosecco Millesimato 2013Mabis Maurizio B Martino Prosecco Millesimato 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: intense aroma’s van appel en perzik-bloesem.
  • Smaak: soepele, fluweelzachte Prosecco met  tonen van groene appel, steenvrucht en citrus.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, schaal– en schelpdieren en vers fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.

 

 

 

 

  Italië - Bepin de Eto

  • Bepin de Eto Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. SpumanteBepin de Eto Conegliano Valdobbiadene D.O.C.G. Spumante 

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Prosecco. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden gelegen op een hoogte van 270 meter, in het hart van Colli di Conegliano D.O.C.G., en zijn geplukt  tijdens de eerste 10 dagen van september.
  • Kleur: bleek strogeel.
  • Neus: delicate aroma’s van versgebakken brood, appel, peer, perzik en hinten rozenblaadjes.
  • Smaak: rijke, verfijnde Prosecco met tonen van groene appel en citrus.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vis, schaal– en schelpdieren en vers fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 


Spanje - Mont Marçal

  • Cava Palau Gazo BrutCava Palau Gazo Brut

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Macabeo, Xarel.lo en Parellada.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijpe appel, banaan en ananas.
  • Smaak: elegante, milde Cava met tonen van wit fruit en peer. Mooi in balans met een verfijnde mousse.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met zeevruchten, schaal- en schelpdieren, visgerechten en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.

 

 

 

 

  • Cava Palau Semi-SecoCava Palau Gazo Semi-Seco

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Macabeo, Xarel.lo en Parellada.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van vers fruit met hinten brioche.
  • Smaak: elegante, lichtzoete Cava met tonen van tropisch fruit en peardrops. Mooi in balans met een verfijnde mousse.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met fruitsalades, lichte desserts en gekruide gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.


Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!