Château d'Anglès
La Clape

Château d'Anglès
Château d'Anglès
La Clape is uniek, omdat het vroeger een eiland is geweest en inmiddels is vastgeplakt aan het continent.


Château d'Anglès

Het blijft echter een wild stuk grond waar sinds 2000 jaar wijn wordt verbouwd. De rode wijnen van La Clape behoren tot de 12
Cru's du Languedoc. Tot het gebied La Clape behoren de plaatsen Narbonne Plage, Gruissan, Vinassan, Coursan, Fleury d´Aude (vroeger geheten Pérignan, totdat de Duc de Fleury er neerstreek), les cabanes de Fleury, St. Pierre la Mer en Salles d´Aude.

Château d'Anglès

Men kent hier een Mediterraan klimaat met warme tot zeer warme zomers en zachte winters. Door de nabijheid van verschillende bergruggen is het risico van onweer groot. Dit is dan ook de voornaamste bron van regen. De koude noordelijke mistral kan een afkoelende werking hebben in het gebied.

Sinds 2002 heeft de familie Fabre Château d'Anglès in bezit.

Château d'Anglès

Zij hebben met hun enthousiasme en toewijding de ware potentie van de wijngaard boven water gekregen. Eric Fabre is voormalig technisch directeur op Château Lafite Rothschild. Het was echter een jongensdroom een eigenwijngaard te bezitten in de Languedoc en hij was al snel verkocht toen de kans zich voordeed om Château d'Anglès te kopen.

 Château d'Anglès

Het prachtig gerenoveerde kasteel kijkt over de wijngaarden in de richting van de zee. Behalve de mooie ligging zag Eric al heel snel de potentie van de bodem, klimaat en lokale druivenrassen. Hij introduceerde vervolgens ook een uitgelezen programma voor het aanplanten van wijnranken, met respect voor de natuurlijke omgeving.

Château d'Anglès

De druiven worden met de hand geplukt, zorgvuldig geselecteerd en de produktie en botteling worden op het kasteel met eigen deskundige hand uitgevoerd. Het beste van traditioneel wijn maken en het toepassen van de modernste technieken wordt bij elkaar gebracht en leverde in de afgelopen jaren al minstens 30 medailles op, waaronder 12 gouden.

Château d'Anglès

In ons assortiment voeren wij:

 • Château d’Anglès La Clape Grand Vin Blanc 2008 A.P. Languedoc La Clape

“I wanted this wine to express the richness of our 45-years old Grenache structured by our 60 years-old Bourbolenc. I also selected an exuberant Marsanne and a Roussanne with great aromatic finesse to create this perfumed, long and complex white win. This is a cuvée I’m very proud of.” – Eric Fabre

What they say….

“Exciting leesy nose... well made… very ripe ingredients.” – Jancis Robinson

“Ambitious, rich apricot, deep, creamy mouthfeel with textured finish.” – Decanter Magazine

Château d’Anglès La Clape Grand Vin Blanc 2008 A.P. Languedoc La ClapeProefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 40% Bourboulenc, 20% Grenache, 20% Roussanne en 20% Marsanne. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd.
 • Kleur: bleekgeel met goudkleurige reflecties.
 • Neus: rijke en complexe aroma’s van wit fruit, bloemen, honing, noten en een hint kruiden.
 • Smaak: rijke, krachtige, complexe wijn met tonen van honingbloesem, grapefruit en een hint kruiden. Lange en elegante afdronk.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met vis, gevogelte, kalfsvlees, curry en krachtige kazen als époisse, roquefort en stilton.
 • Bewaarpotentieel: 15-20 jaar.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 12-14°C.

 


 • Château d’Anglès La Clape Grand Vin Rouge 2008 A.P. Languedoc La Clape

“We have settled in La Clape for the Mourvèdre: I enjoy its warm spices flavours as well as its dense and thin tannic structure. Grown in the coller La Clape appellation, delicately vinified and thoroughly nursed, the Grand Vin reveals the elegance of the South.” – Eric Fabre

What they say….

 “Full-throated, gently-oaked blend with a strong marine accent from La Clape.” – Jancis Robinson

“Elegant and fresh. Silky, integrated tannins… wild herb notes. Long, mouthwatering finish.” - Decanter Magazine

Château d’Anglès La Clape Grand Vin Rouge 2008 A.P. Languedoc La ClapeProefnotities:

 • Druivenvariëteiten: 55% Mourvèdre, 30% Syrah, 10% Grenache en 5% Carignan. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. De Mourvèdre en Syrah druiven lageren gedurende een periode van 10 maanden op eikenhouten vaten.
 • Kleur: diep robijnrood met hinten zwart.
 • Neus: complexe aroma’s van rijp rood en donker fruit, zoethout, kruiden en een hint tabak en mint.
 • Smaak: stevige, rijke wijn met tonen van rijp donkerrood fruit (bramen, zwarte bessen en pruimen) en hinten van vers gemalen peper, laurier en mokka. Soepele tannines en een lange afdronk.
 • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wilgerechten en T-Bone steak.
 • Bewaarpotentieel: 15-20 jaar.
 • Aanbevolen serveertemperatuur: 18-20°C.

 

Le Petit Paradis Facebook

Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!