Corette
Corette

Corette is een serie van acht Zuid-Franse Cépage wijnen. Het zijn authentieke wijnen uit de Pays d’Oc. De druiven voor de wijnen worden met zorg geselecteerd uit de beste gebieden. Corette is een karakteristieke, zuivere en eerlijke Franse wijn die niet gemanipuleerd of industrieel vervaardigd is. Acht heerlijke, kwalitatief hoogwaardige wijnen voor alledag.

Corette

Corette is in nauwe samenwerking met Badet Clément tot stand gekomen. Badet Clément is een beroemd Frans wijnhuis dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige Zuid-Franse wijnen. In 1995 is het opgericht door Catherine en Laurent Delaunay.

Corette

Zij vertegenwoordigen de vierde generatie van de familie Delaunay. Die familie is al meer dan honderd jaar een begrip in de Bourgogne. Sinds tientallen jaren brengt de familie haar kennis over en zet ze haar tradities voort in de Languedoc-Roussillon.

Corette

In ons assortiment voeren wij:

  • Corette Sauvignon Blanc 2012 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Sauvignon Blanc 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Sauvignon Blanc 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc.
  • Herkomst: Corette Sauvignon Blanc is afkomstig van wijngaarden uit verschillende regio’s gelegen in de Languedoc-Roussillon. De druiven afkomstig van wijngaarden in de Gard, in de buurt van Nîmes, zorgen voor de juiste mineraliteit in de wijn. De druiven afkomstig van Hérault-vlaktes ten noorden van Béziers geven de wijn een volle, complexe en fruitige smaak. De druiven afkomstig uit de Aude Vallei, in de buurt van Carcassonne, zorgt voor complexiteit en fruittonen.
  • Bereiding: de druiven worden vroeg in de ochtend geoogst wanneer het nog koel is. Daarna worden ze snel naar de kelders vervoerd. Na een koele inweking van een paar uur op de schillen (dit zorgt voor nog meer aroma’s) worden de druiven geperst en in roestvrij stalen tanks vergist bij 15-18°C. Om de wijn fris en fruitig te houden, wordt contact met zuurstof maximaal vermeden.
  • Kleur: lichtgeel.
  • Neus: intense aroma’s van kruisbes en limoen.
  • Smaak: frisse, uitgebalanceerde wijn met tonen van kruisbes, limoen en kamperfoelie.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, schaal- en schelpdieren, kip, pastagerechten en geitenkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-9°C.

 

  • Corette Chardonnay 2012 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon) - ook verkrijgbaar in Magnum

Corette Chardonnay 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Chardonnay 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay.
  • Herkomst: Corette Chardonnay is afkomstig van hooggelegen (400 mtr.) wijngaarden, gesitueerd aan de voet van de Cévennes, in de streek Limoux. De verschillende grondtypes in deze streek zorgen voor typische accenten. De klei en kalksteen in de omgeving van de Cévennes geven de wijn een frisheid. De rijke, steenachtige klei op de vlaktes van Béziers zorgt voor rijke en ronde wijnen. De klei en kalkstenen bodem van de Carcassonne geeft de wijn juist fruitige tonen. Het relatief koele klimaat zorgt voor elegante, frisse wijnen.
  • Bereiding: volgens Bourgondisch familierecept wordt 35% van de Chardonnay druiven vergist en opgevoed in eikenhouten vaten. De gisting duurt ongeveer drie weken. Daarna volgt de negen maanden lange opvoeding op hout. De resterende wijn wordt bij 18-20°C in roestvrij stalen tanks vergist voor de pure fruit aroma's. Voor het bottelen worden beide types wijn (hout en roestvrij staal) samengevoegd.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van peer, groene appel, noten en een hint vanille.
  • Smaak: elegante, mondvullende wijn met tonen van abrikoos, vanille en eiken.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal- en schelpdieren, visgerechten, gevogelte, pastagerechten en romige witschimmelkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 11-12°C.

 


  • Corette Viognier 2012 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Viognier 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Viognier 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Viognier.
  • Herkomst: Corette Viognier is afkomstig van wijngaarden uit verschillende regio’s in de Languedoc-Roussillon (Hérault en Aude). De druiven afkomstig van  wijngaarden in het Hérault dal (tussen Béziers en Montpellier) zorgen voor frisheid en een ronde smaak. De druiven afkomstig van wijngaarden in het Aude dal (tussen Carcassonne en de Minervois) zorgen voor kracht, evenwicht, mineraliteit en aromatische complexiteit.
  • Bereiding: voor het behoud van de frisse kenmerken van de wijn worden de druiven vroeg in de ochtend geoogst en snel naar de kelders vervoerd. De gisting vindt plaats in roestvrij stalen tanks en contact met zuurstof wordt maximaal vermeden om de wijn fris en fruitig te houden.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: intense aroma’s van exotisch fruit, lavendel en acacia.
  • Smaak: krachtige, rijke wijn met tonen van exotisch fruit en acacia. In de afdronk een hint honing.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met salades, wit vlees, gegrilde vis en rijpe, romige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

  • Corette Cinsault Rosé 2013 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Cinsault Rosé 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Cinsault Rosé 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cinsault.
  • Herkomst: Corette Cinsault Rosé is afkomstig van wijngaarden uit verschillende regio’s in de Languedoc-Roussillon (Gard, Hérault en Limoux). De druiven afkomstig van wijngaarden gelegen in Gard en Hérault zorgen voor rondheid en kracht. De druiven afkomstig van wijngaarden gelegen in Limoux zorgen voor frisheid (als gevolg van het relatief koele klimaat in de Aude, Limoux).
  • Bereiding: klassieke ‘Rosé de Saignée’, waarbij de hele trossen Cinsault druiven worden ingeweekt in roestvrij stalen tanks, tot de sappen lichte kleuring vertonen. Na enkele uren worden de sappen afgetapt. Saignée betekent letterlijk aderlating. Door persing worden de sappen gescheiden van de schillen. Bovendien wordt de jonge wijn snel gebotteld. Omdat er dan nog wat koolzuur aanwezig is, krijgt de wijn een prettige, lichte prikkeling. Dit geeft de wijn nog meer frisheid.
  • Kleur: zalmroze.
  • Neus: intense aroma’s van framboos en aardbei.
  • Smaak: elegante, frisse wijn met tonen van framboos en aardbei.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrilde vis, zeevruchten, pastagerechten, tapas, BBQ gerechten en gevulde groenten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-9°C.

 

  • Corette Merlot 2012 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon) - ook verkrijgbaar in Magnum

Corette Merlot 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Merlot 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Merlot.
  • Herkomst: Corette Merlot is afkomstig van wijngaarden uit verschillende regio’s in de Languedoc-Roussillon. De productie geschiedt op klassieke wijze, volgens tradities uit de Bordeaux. De verschillende eigenschappen van de wijngebieden worden optimaal benut met als resultaat een evenwichtige wijn.
  • Bereiding: klassieke vinificatie volgens het principe dat in Bordeaux gehanteerd wordt: lange inweking van de druivenschillen. Een deel van de wijn wordt gedurende een periode van 6 tot 9 maanden opgevoed op eikenhouten vaten.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: intense aroma’s van cassis, braam, kaneel en tijm.
  • Smaak: ronde, rijke wijn met tonen van donkerrood fruit en een hint kruiden (tijm).
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vleesgerechten, gevogelte, BBQ gerechten, gourmetschotels en diverse kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 17-18°C.

 

  • Corette Cabernet Sauvignon 2012 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Cabernet Sauvignon 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Cabernet Sauvignon 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon.
  • Herkomst: Corette Cabernet Sauvignon is afkomstig van verschillende wijngaarden gelegen op de heuvelflanken van de Languedoc-Roussillon. De druiven afkomstig van wijngaarden in Nîmes zorgen voor kracht en geven de wijn een kruidig aroma. De druiven afkomstig van wijngaarden in Béziers zorgen voor een volle, ronde en fruitige smaakt. De druiven afkomstig van wijngaarden in de Aude vallei geven de wijn structuur, kracht en smaak welke lang in de mond aanwezig blijft.
  • Bereiding: de trossen worden volledig ontsteeld. Daarna ondergaan de druiven een lange inweking met schillen om lengte, kracht, rijkdom, kleur en aroma’s te verkrijgen. De opvoeding vindt voor het grootste deel plaats in roestvrij stalen tanks, gedurende een periode van 6 maanden. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn gedurende een periode van 6 maanden gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: intense aroma’s van bosvruchten en specerijen (kaneel, munt en laurier).
  • Smaak: elegante, complexe wijn met tonen van groene pepers en een hint ceder, eik en laurier. Lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrild rundvlees (tournedos, entrecote), lamsvlees, pepersteak, pastagerechten en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 17-18°C.

 

  • Corette Syrah 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Syrah 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)

Corette Syrah 2011 Vin de Pays/IGP d’Oc (Languedoc-Roussillon)Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Syrah.
  • Herkomst: Corette Syrah is afkomstig van wijngaarden uit verschillende regio’s in de Languedoc-Roussillon. De druiven afkomstig van oude wijngaarden gelegen in de buurt van Nîmes geven de wijn een rijke, volle smaak. De grond in de buurt van Béziers bestaat uit dikke klei en kalksteen. Ook de Aude Vallei in de buurt van Carcassonne kent een kalkstenen bodem. Deze grond geeft de wijn heerlijke fruittonen mee. Het resultaat is een evenwichtige wijn.
  • Bereiding: de wijn ondergaat een klassieke vinificatie waarbij lange inweking op de druivenschil een belangrijke rol speelt. Hierdoor krijgt de wijn niet alleen veel kleur, maar ook een volle smaak met intense aroma’s. Om complexiteit, structuur en kracht toe te voegen, wordt een deel van de wijn opgevoed op eikenhouten vaten. Na enkele maanden worden de wijnen uit de verschillende regio’s en met de verschillende bereidingen geproefd en in de juiste samenstelling gemengd tot het gewenste eindresultaat.
  • Kleur: intens donkerrood neigend naar paars.
  • Neus: intense aroma’s van braam, pruim en een hint kaneel.
  • Smaak: stevige, complexe wijn met tonen van donker fruit en een hint kruiden. Lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, wildgerechten, stoofschotels en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-17°C.

 

  • Corette Pinot Noir 2011 Vin de France

Corette Pinot Noir 2011 Vin de France

Corette Pinot Noir 2011 Vin de FranceProefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Herkomst: Corette Pinot Noir is afkomstig van hooggelegen wijngaarden gesitueerd aan de voet van de Pyreneeën. Het relatief koele klimaat in combinatie met de kalkbodem zorgt voor een elegante frisse wijn. Voor extra complexiteit wordt een deel van de wijn gelagerd op eikenhouten vaten. De typische fruittonen van de Pinot Noir komen hierdoor goed tot uiting.
  • Bereiding: om extra kleur en smaakstoffen uit de druivenschillen te halen, wordt de most eerst een aantal dagen ingeweekt met de schillen en vervolgens op relatief koele temperatuur vergist. Voor de complexiteit wordt 25% van de wijnen gedurende een periode van 6 tot 9 maanden gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Kleur: helderrood.
  • Neus: intense aroma’s van framboos, aardbei, kaneel en komijn.
  • Smaak: elegante, fruitige wijn met tonen van rood fruit, jam en een hint mokka.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gevogelte, kalfsvlees, paté, BBQ gerechten en lichte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-17°C.

Corette



Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!