Domaine Saint Félix
Les Vins Krossa

Domaine Saint Félix Les Vins Krossa

Het bedrijf Les Vins Alexander Krossa werd in 1995 opgericht door Alexander Krossa, een voormalig wijnmaker en Export Sales Director.

Het begon in 1995 met 5 geselecteerde Chateaux uit de Languedoc. Erkenning en succes hebben de inspanningen van het team van Alexander Krossa beloond. Nu bestaat het assortiment uit meer dan 200 wijnen uit de Languedoc -Roussillon, Rhône-vallei en een aantal geselecteerde wijnen uit de Bourgogne, Loire, Elzas en Provence.

Les Vins Alexander Krossa plattegrond

In ons assortiment voeren wij onderstaande wijnen afkomstig van het Domaine Les Yeuses.

Domaine Les Yeuses is gesitueerd in de buurt van Mèze in de Languedoc.

Domaine Les Yeuses

Men bezit meer dan 60 hectare wijngaarden, beplant met Chardonnay, Sauvignon, Vermentino, Viognier, Syrah, Merlot, Muscat.  Gezien het warme klimaat, in combinatie met een maritieme invloed en kalkhoudende bodem, zijn deze druivenvariëteiten goed voor een aantal van de beste wijnen in de regio.

Domaine Les Yeuses

Op de wijngaarden is snoeien één van de belangrijkste taken. De kwantiteit en kwaliteit van de volgende topwijn is afhankelijk van de snoeischaar en het verlaten van precies de juiste hoeveelheid knoppen op elke wijnstok.

  • Domaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Blanc 2012 Vin de Pays d’OC LanguedocDomaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Blanc 2013 Pays d’Hérault I.G.P.

Proefnotities:

  • Druivenvariëiteiten: 80% Sauvignon Blanc en 20% Vermentino.
  • Vinificatie: de trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4-6 maanden opgevoed op de eigen ‘lies’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuages’ (los- en doorroeren van het bezinksel).
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: intense aroma’s van kruisbes en citrus.
  • Smaak: aromatische, mondvullende wijn met tonen van citrus en kruisbes en een hint ziltige mineralen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met salades, sushi, sashimi, visgerechten, zeevruchten, pasta, risotto, groentegerechten en pizza. Ook heerlijk als terraswijn!
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

  • Domaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Rosé 2012 Pays d’Hérault I.G.P. Domaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Rosé 2013 Pays d’Hérault I.G.P.

Proefnotities:

  • Druivenvariëiteiten: Grenache en Cinsault.
  • Vinificatie: de trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4-6 maanden opgevoed op de eigen ‘lies’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuages’ (los- en doorroeren van het bezinksel).
  • Kleur: bleekroze.
  • Neus: heerlijke aroma’s van aardbei en framboos.  
  • Smaak: aromatische, mondvullende wijn met tonen van licht rood fruit en een hint specerijen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrilde vis, zeevruchten, wit vlees, pastagerechten, risotto, tapas en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

 

  • Domaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Rouge 2010 Vin de Pays d’OC Languedoc Domaine Saint Félix Cuvée Pierre Martin Rouge 2011 Pays d’Hérault I.G.P.

Proefnotities:

  • Druivenvariëiten: Merlot, Carignan en Cabernet Sauvignon.
  • Vinificatie: de trossen worden vroeg in de ochtend geplukt en worden volledig ontsteeld. Traditionele gisting bij gecontroleerde temperatuur. Lange inweking na de gisting, minstens 3-4 weken. De jonge wijn wordt na de gisting nog 6-9 maanden opgevoed in tanks.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte bessen.
  • Smaak: sappige, fluweelzachte wijn met tonen van zwarte bessen. Fluwelige, harmonieuze finale.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vleesgerechten, BBQ gerechten en gevogelte.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 12-16°C.


Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!