Gernot Heinrich

 Gernot Heinrich

Gernot Heinrich heeft weinig woorden nodig om zijn wijnverhaal te vertellen: Zweigelt, Blaufränkisch en St. Laurent (oude Pinot kloon) vertolken de hoofdrol, Pinot Noir, Chardonnay en Weißburgunder de bijrollen.

 Gernot Heinrich

Het spektakel wordt geregisseerd door Gernot Heinrich en Moeder Natuur vanuit een holistische, biodynamische beleving, waarin traditie en innovatie op eigen wijze elkaar vinden.

De wijngaarden van Gernot Heinrich liggen in Gols, Neusiedlersee, tussen het beroemde meer en de grens met Hongarije.

 Gernot Heinrich

In de directe omgeving van het wijnhuis bevinden zich de vier bekende percelen van Heinrich.

Altenberg ligt aan de rand van het Parndorfer Platte, met een prachtig uitzicht op het meer. De bodem met een halfzware tot zware structuur, bestaat uit poreus, kalkhoudend, droog en goed drainerend leem met kiezels.

Goldberg ligt naast Altenberg, met dezelfde bodemstructuur, op droog en goed drainerend leemhoudend zand met wat kiezels maar geen kalk. Door de invloed van de noordwestelijke winden is dit een koeler perceel, zeer geschikt voor vroegrijpe blauwe druiven.

Gernot Heinrich

Salzberg heeft een soortgelijke ligging als Altenberg, maar het leem met kiezels bevat veel meer kalk.

Gabarinza bestaat uit twee golvende delen met een zuidelijk georiënteerde helling. De bodem bestaat eveneens uit leem en wat kiezels en heeft een hoog kalkgehalte.

Gernot Heinrich

In ons assortiment voeren wij:

  • Heinrich RED 2012Heinrich RED 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Zweigelt, 30% Blaufränkisch en 10% St. Laurent. De druiven worden begin september met de hand geplukt.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers, rood fruit en een hint kruiden.
  • Smaak: fruitige, aromatische wijn met tonen van kersen en rood fruit. Soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met BBQ gerechten, stoofvlees, gevogelte en blauwaderkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14-16°C.

 

 

 

 

 

  • Blaufränkisch 2011 NeusiedlerseeBlaufränkisch 2011

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Blaufränkisch.
  • Vinificatie: de druiven worden met de hand geplukt en in de wijngaard al streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelder volgt een tweede selectie. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks bij 28-32°C, 2-3 weken extra inweking, malolactische gisting in de RVS tanks, opvoeding in gebruikte houten gistingkuipen en 2 jaar oude barriques. De wijn wordt circa 1,5 jaar na de oogst gebotteld en afgesloten met een Vinolok glasstopper.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van rode en zwarte bes en kersen en hinten gegrilde peper en specerijen.
  • Smaak: fruitige wijn met tonen van bessen en kersen. Mondvullend met rijpe tannines en een elegante structuur. Lange, aromatische afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, eendenborst en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 Heinrich Blaufränkisch

 

  • Zweigelt 2011 NeusiedlerseeZweigelt 2011

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Zweigelt.
  • Vinificatie: de Zweigelt gedijt bijzonder goed op de lichtere bodemtypes van de Neusiedlersee. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en in de wijngaard al streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelder volgt een tweede selectie. Gebruik van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in RVS tanks bij 28-32°C, 2-3 weken extra inweking, malolactische gisting in de RVS tanks, opvoeding in gebruikte houten gistingkuipen en 2 jaar oude barriques. Circa half tot ruim 1 jaar na de oogst gebotteld en afgesloten met een Vinolok glasstopper.
  • Kleur: paars met robijnrode reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van zwarte bes en rijpe kers.
  • Smaak: fruitige wijn met tonen van donkerrood fruit. Soepele tannines en een lange, soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, eendenborst en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 



Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!