Geyser Peak Winery

Geyser Peak Winery is één van de oudste en meest gelauwerde wijnbedrijven uit Californië.

Geyser Peak is opgericht in 1880 en was hiermee de pionier in Alexander Valley in Sonoma County.

Geyser Peak Winery

Het wijnhuis is gelegen op een heuvel tegenover de Geyser Peak Mountain (hieraan ontleent men de naam) en biedt uitzicht op Geyserville, de Russian River en het noordelijke gedeelte van de Alexander Valley.

Geyser Peak Winery

Alexander Valley is de grootste en meest beplante vallei van Sonoma County. De wijnbouw begin hier in het midden van de 19 e eeuw maar nam pas echt een vlucht in de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Toen zagen de toonaangevende bedrijven van die tijd het potentieel van dit gebied.

Geyser Peak Winery

Alexander Valley kent een uniek microklimaat en terroir. Zo bestaat de bodem langs de Russian River uit leem, gravel en sediment. In de hoger gelegen gebieden bestaat de bodem uit graniet en vulkanisch gesteente.

Geyser Peak Winery

Het klimaat wordt gekenmerkt door koele ochtenden en hete middagen, dit zorgt voor een lang rijpingseizoen.

Door de diversiteit is men in staat hier frisse, witte wijnen en stevige, rode wijnen te produceren.

Geyser Peak Winery staat internationaal hoog aangeschreven en is maar liefst 8 keer verkozen tot Winery of the Year door Wine & Spirits Magazine.

Geyser Peak Winery

In ons assortiment voeren wij:

  • Geyser Peak Chardonnay 2010Geyser Peak Chardonnay 2010

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven voor deze wijn worden special geselecteerd en zijn afkomstig van de koeler gelegen wijngaarden van Alexander Valley. De vergisting vindt per perceel separaat plaats. De uiteindelijke blend wordt pas op het laatste moment bepaald. Een deel van de wijn wordt opgevoed op eikenhouten vaten, deze manier van vinifiëren zorgt voor complexiteit. Het overige deel wordt vergist en opgevoed op roestvrij staal. Dit deel geeft de wijn zijn fruitige en frisse karakter.
  • Kleur: lichtgeel met lichtgroene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van groene appel, limoen en acacia.
  • Smaak: ronde wijn met tonen van guave, ananas en peer geïntegreerd met tonen van geroosterde noten, toast en vanille. De subtiele houttonen geven deze wijn structuur en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gevogelte, kalfsvlees, visgerechten, pastagerechten, Aziatische gerechten en romige, zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.


  • Geyser Peak Merlot 2006Geyser Peak Merlot 2006

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 88% Merlot, 9% Malbec en 3% Cabernet Sauvignon. Alexander Valley heeft het bijna ideale klimaat voor Merlot druiven. De warme dagen en koele, mistige nachten zorgen voor de ideale condities. Het wijnmaakproces is gericht op behoud van fruit en men heeft dan ook gekozen voor een relatief korte inweking van de schillen en beperkt houtgebruik (waarvan 60% Amerikaanse en 40% Franse eikenhouten vaten). Hierdoor krijgt het fruit de kans en deze wijn dé afspiegeling van het potentieel van Alexander Valley.
  • Kleur: diep paarsrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rode kersen en bramen en een hint kruiden en hout.
  • Smaak: romige, ronde wijn met tonen van bessen en kersen en hinten cederhout, laurier en peper. Rijpe tannines en een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met lamsgebraad, entrecôte, kalfsoesters en diverse kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

  • Geyser Peak Cabernet Sauvignon 2007Geyser Peak Cabernet Sauvignon 2007

Proefnotities:

  • Druivenvariëiteiten: 88% Cabernet Sauvignon, 6% Syrah, 3% Petit Verdot en 2% Merlot. De heuvels aan de oever van de Russian River zijn bij uitstek geschikt voor Cabernet Sauvignon druiven. Deze wijn vertegenwoordigt de stijl die Geyser Peak nastreeft in zijn wijnen; namelijk toegankelijkheid. Een door fruittonen gedomineerde wijn met een goede structuur en onderliggende tonen van chocolade en lichte houtnuances. 'Let the fruit do thetalking' 'One of America's top 25 cabernet producers' (Wine & Spirits).
  • Kleur: robijnrood met purperkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s kersen en bramen en een hint chocolade en peper.
  • Smaak: rijke, ronde wijn met tonen van kersen en bessen en een hint kruiden en vanilla. Soepele, rijpe tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met ossenhaas, filet van eend, reefilet en diverse kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.


Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!