Langlois-Chateau

Langlois-Chateau

Maison Langlois-Chateau in St-Hilaire-St-Florent, is opgericht in 1885 door Edouard Langlois en zijn echtgenote. Zij kregen hierbij hulp van Baron de Bodman, eigenaar van Château de St-Florent plus bijbehorende wijngaard.

Langlois-Chateau

Men ging zich specialiseren in het produceren van mousserende wijnen. Tijdens de 1e Wereldoorlog kwam Edouard om het leven. Zijn echtgenote en zoon namen het roer over.

In 1973 nam de Société Jacques Bollinger het bedrijf over.  Deze groep is eveneens eigenaar van Bollinger Champagne, Chanson Père & Fils in de Bourgogne en Delamain in Cognac.

Men zorgde voor uitbreiding van de kelders en kocht nieuwe wijngaarden aan gesitueerd in Saumur, Saumur-Champigny en Sancerre. Momenteel bezit men ca. 73 hectaren wijngaarden.

Langlois-Chateau

Naast de mousserende wijnen “Crémant de Loire” produceert men ook stille wijnen. Alle wijnen worden geproduceerd volgens de voorwaarden van ‘Terra Vitis’.

Terra Vitis

Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de ‘production viticole raisonnée’ uit ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur. De druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. De druiven worden met de hand geplukt.

Langlois-Chateau

In ons assortiment voeren wij:

  • Domaine Langlois-Chateau A.C. Saumur Vieilles Vignes 2005Domaine Langlois-Chateau A.C. Saumur Vieilles Vignes 2005

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chenin Blanc. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt minimaal 35 jaar.
  • Kleur: helder geel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: complex met aroma’s van rijp fruit (perzik), gedroogd fruit en delicate vanilletonen.
  • Smaak: volle, rijke wijn met tonen van gekonfijt fruit en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met salades, rijke visgerechten, oesters en ander zeebanket, risotto en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.
  • Bewaarpotentieel: 10 tot 15 jaar.

 


  • Domaine Langlois-Chateau A.C. Saumur Champigny Vieilles Vignes 2005Domaine Langlois-Chateau A.C. Saumur Champigny Vieilles Vignes 2005

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Franc. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt minimaal 30 jaar. Deze wijn lagert gedurende een periode van 8 tot 12 maanden op eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van rijp fruit en tonen van toast en vanille (als gevolg van de houtlagering).
  • Smaak: volle, krachtige wijn met ronde, soepele tannines en een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met gegrild vlees, rood vlees, wildgerechten, Hollandse kaas en zachte franse kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • Bewaarpotentieel: 10 tot 15 jaar.

 



Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!