Balvenie

Balvenie

The Balvenie is opgericht in 1892 door William Grant, hij liet het Balvenie New House ombouwen naar een distilleerderij. De distilleerderij is gelegen in Dufftown.

Door de loop van de jaren heen is er weinig veranderd in de distilleerderij. Er zijn distilleerketels bijgekomen maar de unieke vorm hiervan is ongewijzigd gebleven.

Balvenie

Het water is afkomstig van de Robbie Dubh Burn. In de distilleerderij gebruikt men nog steeds de traditionele malting floor. Vier mannen keren 3 x per dag, 7 dagen per week, het kiemende graan met een houten schop. De mash tun is van roestvrij staal. Men heeft 10 washbacks van Douglas spar en 9 koperen stills; 4 wash stills en 5 spirit stills.

Balvenie

The Balvenie Double Wood 12 years oldProefnotities The Balvenie Double Wood 12 years old:

Deze Balvenie dankt zijn karakteristieke smaak aan lagering op 2 soorten hout; Bourbon en Sherry. Gedurende een periode van 12 jaar vindt lagering op Bourbonvaten plaats, daarna lagering op Oloroso sherry vaten gedurende een periode van 3 maanden. Het peperige karakter, afkomstig van de Bourbon vaten, dringt als het ware door het rijke en volle aroma, afkomstig van de Oloroso vaten, heen. Hierdoor is the Balvenie Double Wood een zeer complexe Malt Whisky.

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Kleur: goudgeel.
  • Geur: diep karakter met tonen van sinaasappel, abrikozen, kaneel.
  • Smaak: zeer complex, lange afdronk gekenmerkt door Oloroso sherrytonen
  • Afdronk: lang en vol.Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!