Cragganmore

Cragganmore

Cragganmore is opgericht in 1869 door John Smith, een zeer ervaren distillateur. Hij had al ervaring opgedaan bij Glenfarclas, Macallan en the Glenlivet distilleerderijen. John was de jongste zoon van George Smith, oprichter van The Glenlivet.

Cragganmore is Keltisch voor grote steen.

Cragganmore

Cragganmore is gelegen in het dorp Ballindaloch. John koos deze locatie vanwege de grote hoeveelheid koud bronwater afkomstig van de Craggan Burn. John zorgde ervoor dat een spoorweg naar Ballindalloch werd aangelegd toen hij de distilleerderij liet bouwen. Cragganmore was één van de eerste distilleerderijen welke Whisky per spoor vervoerde.

Onder supervisie van Gordon Smith (zoon van John) werd Cragganmore herbouwd in 1902 en werd in 1923 verkocht aan The Glenlivet.

Cragganmore

In de distilleerderij heeft men 2 wash stills en 2 spirit stills. De spirit stills hebben een T-vormige hals, de zwaardere alcoholen komen hierdoor niet in het eindproduct en dit levert een complexe Whisky op.
Men heeft 6 washbacks gemaakt van Oregon pijnboomhout.

Cragganmore 12 years oldProefnotities Cragganmore 12 years old:

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Kleur: helder goudgeel.
  • Neus: subtiele geur, floraal, leer, rokerig en mout.
  • Smaak: complex, moutig met een hint turf, honing en kruiden.
  • Afdronk: lange, zachte afdronk met aroma's van mout en gedroogd fruit.

Tevens hebben wij in assortiment Cragganmore The Distillers Edition (limited edition) Distilled 1990, bottled 2003 ref. nr. CggD-6555.Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!