Edradrour

Edradour

De naam Edradour werd voor het eerst gebruikt in 1837 maar een ‘boeren'distilleerderij met de naam Glenforres werd opgericht in 1825. Edradour is de kleinste whisky distilleerderij in Schotland, er werken slechts 3 man; John Reid en zijn 2 assistenten David Ramsbottom en James Kennedy.

Edradour

Edradour is gelegen in een glen in de heuvels boven Pitlochry.

EdradourHet water is afkomstig van een ondergrondse waterbron met de naam Moulin.

Edradour is weinig veranderd in de laatste 170 jaar zowel van buiten als van binnen. De enige verandering is de sloop van de watermolen in 1947 en het overstappen op elektriciteit.

Men heeft een gietijzeren mashtun, 2 washbacks van Oregon pijnbomenhout en 2 kleine koperen stills (de kleinste van Schotland en eveneens het kleinste formaat wat wettelijk gezien toegestaan is). Men maakt als enige nog gebruik van een Morton refrigerator. Voor de rijping op vaten maakt men gebruik van sherryvaten.

Edradour

John Reid en zijn 2 assistenten maken Edradour volgens de oude methodes, doorgegeven van generatie op generatie. Zij produceren in 1 jaar het aantal liters dat andere distilleerderijen in 1 week maken, men noemt deze Whisky dan ook wel ‘handmade malt'.

Edradour 10 years oldProefnotities Edradrour 10 years old:

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Kleur: donkergoud.
  • Neus: geurige aroma's van munt, gesuikerde amandelen en hinten sherry en rook.
  • Smaak: romig, licht zoet met fruit-, en mouttonen en hinten van sherry.
  • Afdronk: soepel.

 

 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!