Glen Grant

Glen Grant

Glen Grant is opgericht in 1840 door John en James Grant. Zij werden opgevolgd door de zoon van James, Major James Grant. Hij had altijd al interesse in de distilleerderij en na de dood van zijn vader en zijn oom erfde hij zowel de distilleerderij als de titel ‘Glengrant'.

Glen Grant

Major Grant was legendarisch, hij reisde veel. Zijn tuin bevatte een prachtige collectie exotische planten. Men heeft in 1993 de tuinen onder handen genomen en in 1996 zijn deze officieel opengesteld.

Glen Grant Garden

Major Grant stond open voor innovaties. Zo was hij de eerste man in de Highlands met een eigen auto. Glen Grant was de eerste distilleerderij met elektrisch licht. Hij overleed in 1931 en werd opgevolgd door zijn kleinzoon Douglas MacKessack.

Het water is afkomstig van de Caperdonich Spring en de Back Burn.

Men heeft een roestvrijstalen mashtun en 10 washbacks van Oregon pijnbomen. Glen Grant beschikt over 4 wash stills en 4 spirit stills. De stills zijn klein en men maakt nog steeds gebruik van de wash purifiers uitgevonden door Major Grant, dit zorgt voor een licht, complex distillaat.
De Whisky rijpt op Amerikaanse Bourbon eikenhouten vaten.

Op het etiket van Glen Grant staan 2 Highlanders.

Glen Grant

Glen Grant 10 years oldProefnotities Glen Grant 10 years old:

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Kleur: diep goud.
  • Neus: zachte aroma's van honing en bloemen, een vleugje zoet.
  • Smaak: zacht met aroma's van appels, peren en amandelen.
  • Afdronk: droog.

 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!