Glenfiddich

Glenfiddich

Glenfiddich is opgericht in 1886 door William Grant met behulp van zijn vrouw en 9 kinderen. De distilleerderij is gelegen in de vallei van de Fiddich rivier. De eerste Glenfiddich whisky werd op eerste Kerstdag 1887 gepresenteerd.

Glenfiddich is Keltisch voor 'Vallei van het Hert'.

Glenfiddich

Glenfiddich is de eniges schotse distilleerderij welke al het water (van mashen tot bottelen) betrekt van één bron: Robbie Dhu springs.

Men heeft 2 koperen mash tuns, 24 washbacks van Douglas sparrenhout en 28 stills. De spirit stills worden verwarmd door middel van kolen.

Vaten zijn enorm belangrijk Glenfiddich, en dat is ook de reden waarom zij de enige distilleerderij in de Schotse Hooglanden zijn met een team van coopers, speciaal gewijd aan het maken en repareren van elk vat dat wordt gebruikt voor het rijpingsproces van onze single malt Schotse whisky. De kundige vaklieden die in de cooperage werken hebben allemaal een 5 jaar durende opleiding tot cooper gevolgd. Men maakt voornamelijk gebruik van Amerikaanse bourbonvaten maar men maakt eveneens gebruik van Sherryvaten. 


Glenfiddich 12 years olProefnotities Glenfiddich 12 years old:

Deze originele en authentieke Single Malt Scotch Whisky heeft ten minste 12 jaar gerijpt op vaten van Amerikaans en Europees eikenhout. De kwaliteit van deze vaten is uitzonderlijk want ze worden allen onderhouden door een ervaren team van coopers (kuipers), waardoor deze whisky complexe en elegant afgeronde smaken ontwikkelt met vleugjes frisse peer en subtiel eikenhout.

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Neus: fris en fruitig met een vleugje peer. Prachtig vervaardigde single malt met een delicate en evenwichtige geur.
  • Smaak: karakteristieke zoete, fruitige tonen. Laat zich ontleden in elementen van toffee, mout en de subtiele smaak van eikenhout.
  • Afdronk: lang, zacht en rond.

 

Glenfiddich 15 years oldProefnotities Glenfiddich 15 years old:

De rijk gelaagde Glenfiddich 15 Years Old Single Malt Scotch Whisky heeft gerijpt in drie typen eikenhouten vaten: sherry, bourbon en nieuw eiken. Daarna wordt de whisky overgeheveld in een indrukwekkend groot, handgemaakt, houten vat van 32.000 liter - het zogenaamde Solera vat - dat altijd tenminste halfvol blijft. Dit zorgt voor een constante kwaliteit van de whisky. Het proces eindigt met een korte rijpingsperiode in kleinere Solera vaten, zodat de whisky's kunnen samensmelten tot een perfect uitgebalanceerd geheel (marrying).

  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Neus: intrigerend complex aroma met zoete heidehoning en vanille fudge, gecombineerd met donker fruit.
  • Smaak: zijdezacht, met dunne laagjes sherry-eikenhout, marsepein, kaneel en gember. Volle body en barstensvol smaak.
  • Afdronk: rijk en vol met een lang aanhoudende zoetheid.

 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!