Adelphi Private Reserve Blend


Adelphi Distillery

De Adelphi Distillery is opgericht in 1826. In 1825 werd de distilleerderij gebouwd in de Gorbals, vlakbij Glasgow, op initiatief van Charles en David Gray. De distilleerderij bleef in handen van de Gray familie tot 1880.

A. Walker and Co. nam in dat jaar de distilleerderij over en bracht de Adelphi distilleerderij tot grote bloei onder leiding van Archibald Walker. In 1902 werd de distilleerderij door DCL overgenomen, zij stopten met het distillatie proces in 1907.

Adelphi Distillery

In 1993 was het de achterkleinzoon van Arichibals Walker, James Walker, die de naam Adelphi Distillery nieuw leven inblies. Nu echter als Independent Bottler, hij koos uitdrukkelijk voor kwaliteit en niet voor volume, dit principe hanteert men vandaag de dag nog steeds.

In 2004 verkocht hij Adelphi aan Keith Falconer en Donald Houston. Zij worden geadviseerd door de bekende Charles McLean met betrekking tot welke vaten er gebotteld moeten worden.

Adelphi Distillery

In ons assortiment voeren wij:


Adelphi Private Reserve Blend
Adelphi Private Reserve Blend

Tasting note:

  • Kleur: amber.
  • Neus: aroma’s van aardbei, karamel, butterscotch en een hint bloem en walnoot.
  • Smaak: in aanvang iets ziltig. Mooie balans tussen zoet-droog. Tonen van mout, karamel en fruitsnoepjes met een aangename en volle afdronk.
  • Alcoholpercentage: 40%.
  • Blend: 30% Highland/Islay malt-whisky's en 70% graanwhisky's.
  • Age: no age statement.

Adelphi Private Reserve BlendLe Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!