Sheep Dip

Sheep Dip 


Sheep Dip is een blended malt, oorspronkelijk geïntroduceerd in 1974 door M.J. Dowdeswell uit Gloucestershire, die naast een boerderij ook een pub bezat in Oldbury-on-Severn.

De naam 'Sheep Dip' is afkomstig uit de tijd dat boeren hun eigengestookte Whisky in vaten stopten en deden voorkomen alsof dit 'Sheep Dip' was om zo de belasting te ontduiken. 'Sheep Dip' is een vloeistof die door boeren gebruikt wordt om schadelijke insecten uit de schapenvachten te wassen, voordat deze geschoren worden.

Sheep Dip werd door de Invergordon Distillers Group opgekocht en kwam in 1993 weer in handen van Whyte & Mackay.

Sheep Dip

Sinds de overname, is de verpakking vernieuwd, maar ook de inhoud is veel beter geworden, met name door de medewerking van de master blender van Whyte & Mackay, Richard Paterson.

Zestien verschillende malts (uit 4 whisky regio's in Schotland), tussen 8 en 21 jaar oud zijn aanwezig in Sheep Dip. De Whisky profiteert van een groot aandeel oudere Speyside Whisky’s en een flink aandeel Dalmore single malt van “first-fill casks”.

  • Sheep Dip Malt WhiskySheep Dip Malt Whisky

Proefnotities:

  • Kleur: goudkoper.
  • Neus: delicaat en verfijnd. Aroma’s van bloemen, meloen, peer en sinaasappel en een hint amandel.
  • Smaak: de rijke, volle smaak is fruitig met kruiden en noten en verandert langzaam naar rokerig. De finish is lang met veel kruiden en een behoorlijke "Islay" finale.
  • Tijdens de International Wine & Spirit Competition heeft deze Whisky in 2004 en 2005 een gouden medaille gewonnen.

Gouden medaillesDeze Whisky is ook verkrijgbaar in een 'Original Oldbury Sheep Dip Gift Pack'(limited edition).

Original Oldbury Sheep Dip Gift Pack (limited edition)

Jim Murray over Sheep Dip in de 2006 Whisky Bible: “Young and sprightly like a new-born lamb, this enjoys a fresh, mouthwatering grassy style with a touch of spice. Maligned by some but to me a clever accomplished vatting of alluring complexity”.

  • Sheep Dip Amoroso Oloroso (limited edition)

Deze bijzondere en gelimiteerde Whisky is gedistilleerd in Schotland in het jaar 1999 en heeft daar 3 jaar gelegen in Bourbon vaten. Na 3 jaar is de Whisky verscheept naar Sanchez Romate in Jerez (Spanje) en heeft daar nog eens 9 jaar gelegen in Oloroso Sherry vaten. Dit zorgt voor de specifieke smaak aan deze uitgebalanceerde Whisky. De Whisky is daarna terug verscheept naar Schotland, waar deze in maart 2012 is gebotteld op 41,8% cask strength.

Proefnotities: een combinatie van chocola, rozijnen en overduidelijke Oloroso kenmerken de geur. De smaak wordt getypeerd door vanille, peren, perzik, veel kruiden en een lange, zoete afdronk.

Sheep Dip Amoroso OlorosoLe Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!