Marcel Langoux
Pouilly-Fumé

Door het hart van Frankrijk stroomt de langste rivier van dit land; de Loire. De eerste echte belangrijke wijngaarden liggen aan de oevers bij Pouilly-sur-Loire (Pouilly Fumé) en Sancerre. Verder stroomafwaarts volgt het wijngebied Touraine (Vouvray, Chinon, Bourgueil) en iets verder op de linkeroever het kleine wijnstadje Saumur, met zijn prachtige kasteel hoog op een heuvel. Vlak voor de Loire de oceaan instroomt liggen de wijngaarden van de beendroge Muscadet.

Loire

In centraal Frankrijk – ‘Centre’ – vinden we 3 zeer beroemde wijnplaatsjes met een eigen appellatie; Sancerre, Menetou-Salon en Pouilly-Fumé. Hier worden witte wijnen (en een enkele Rosé) van hoge kwaliteit gevinifieerd van 100% Sauvignon Blanc.

Na het overlijden van Marcel Langoux in 1985 werden zijn zonen, Thierry en Manou, erfgenamen van ca. 15 hectaren wijngaarden in Petit Soumard.

Deze wijngaarden zijn gelegen op verschillende types bodem; klei en kalksteen, Kimmerdigain mergel, vuursteen en Portlandian kalksteen. Dit zorgt ervoor dat er een grote verscheidenheid aan wijnen geproduceerd kan worden.

Terroir Pouilly-Fumé

In ons assortiment voeren wij:

  • Pouilly Fumé A.C. Domaine du Petit Soumard 2011Pouilly Fumé A.C. Domaine du Petit Soumard 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van citroen en grapefruit.
  • Smaak: verfijnde wijn met tonen van citrus en mineralen en een typisch ‘vuursteenachtig’ karakter.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wit vlees, schaal- en schelpdieren, vis, asperges en groentegerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.

Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!