Russian Standard Vodka 

Russian Standard Vodka

 • Russia’s No. 1 Premium Vodka

Russian Standard Vodka is de best verkochte premium Vodka in Rusland, met een marktaandeel van 60%.

 • Originele recept voor de Russische Tsaren

Dmitri Mendeleev, grondlegger van het Periodieke Systeem, legde in 1894 de standaard voor de distillatie van Vodka vast. Alle Russian Standard Vodka’s zijn gebaseerd op Mendeleev’s originele recept.

 • Buitengewone pure en zachte smaak
De combinatie van de traditionele tarwesmaak –vanwege de beste met de hand geselecteerde tarwe van de zwarte aarde op de Russische steppen – en de opmerkelijke puurheid – door het zachte ijswater uit het Ladoga-meer in het bevroren noorden – maken Russian Standard Original een perfecte Vodka om puur te drinken.

De beste met de hand geselecteerde tarwe van de zwarte aarde op de 
Russische steppen.

De beste met de hand geselecteerde tarwe van de zwarte aarde op de Russische steppen.

Het zachte ijswater uit het Ladoga-meer in het bevroren 
noorden.

Het zachte ijswater uit het Ladoga-meer in het bevroren noorden.

De $ 60 miljoen kostende state-of-the-art 
distilleerderij.

De $ 60 miljoen kostende state-of-the-art distilleerderij.

De fles is geïnspireerd door de Peter de Grote 
klokkentoren in Moskou.

De fles is geïnspireerd door de Peter de Grote klokkentoren in Moskou.

Tien dingen die iedereen zou moeten over Vodka:

Russian Standard Vodka

 • Nº1.

Het woord ‘Vodka’ stamt af van het Russische woord voor water, ‘voda’. In het Russisch betekent Vodka letterlijk ‘watertje’.

 •  Nº2.

Vodka werd eerst gemaakt voor medicinale doeleinden en tot op de dag van vandaag gebruiken veel Russen Vodka vanwege de grote medicinale krachten.

 • Nº3.

In het Rusland van de 13e eeuw geloofde men dat Vodka zijn eigen ziel bevatte en werd het gebruikt bij religieuze manifestaties. Men liet een kom rondgaan en degenen die niet dronken werden als goddeloos beschouwd.

 • Nº4.

Volgens de Russische Vodka drinktraditie is het zo, dat als je in de ogen kijkt van degene waar je mee toast, je in zijn of haar ziel kunt kijken. Een gewaagdere versie zegt dat als je niet de ogen kijkt van degene die voor je staat, je vervloekt wordt met 7 jaar slechte seks.

 • Nº5.

Vodka was het enige dat de soldaten van Napoleon in grote hoeveelheden meenamen uit Rusland, toen ze op terugtocht waren naar Frankrijk.

 • Nº6.

In 1751 vormde de belasting op Vodka een aanzienlijk deel van de overheidsfinanciering in het Tsaristische Rusland: soms meer dan 40% van de gehele staatsopbrengst.

 • Nº7.

De Russische standaard voor Vodka productie werd in 1894 geïntroduceerd door Alexander III, gebaseerd op een recept dat gecreëerd werd door de beroemde Russische geleerde Dmitri Mendeleev, de uitvinder van de ‘Tafel der Periodieke Elementen’.

 • Nº8.

Echte Russische Vodka wordt geproduceerd uit wintervaste tarwe afkomstig van de steppen van Rusland.

 • Nº9.

Vodka mag niet in de diepvries worden bewaard, omdat extreme temperaturen het distillatieproces teniet doen en het natuurlijke, broodaroma van een goede Vodka beteugelen. Ideaal gezien moet Vodka gekoeld worden tussen de 5 en 7ºC.

 • Nº10.
Rusland vertegenwoordigt de grootste markt voor Vodka op dit moment; 5 keer groter dan de tweede markt ter wereld en Vodka is al meer dan 1.000 jaar een onderdeel van de Russische geschiedenis.

 

Russian Standard Premium Vodka

 • Russian Standard Premium Vodka

Russian Standard Straight.

Drink Russian Standard Original puur, en u zult een ervaring meemaken die het woord zacht een nieuwe dimensie geeft.

 

 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!