Unieke wijnen

Piemonte Gaja


In ons assortiment voeren wij de uitmuntende wijnen van Gaja.

 


Gaja


Gaja is het meest prestigieuze wijnhuis van Italië. Zij staan bekend om hun uitmuntende Barolo en Barbaresco wijnen. Wanneer wijnverzamelaars overwegen Italiaanse wijnen te kopen valt de keuze vaak op Gaja.

De Gaja familie vestigde zich in de Piemonte regio halverwege de 17e eeuw. In 1859 stichtte Giovanni Gaja de Gaja Winery in Barbaresco. Vandaag de dag heeft Angelo Gaja de leiding, hij is begonnen in 1961 en heeft zijn respect voor de oude tradities gecombineerd met vernieuwingen in de wijngaarden en de wijnkelders.

De wijngaarden van Gaja omvatten ca. 250 hectaren wijngaarden, gelegen in het Barbaresco district en het Barolo district. In ons assortiment voeren wij:

  • Gaja Conteisa Nebbiolo 1997

Gaja Conteisa Nebbiolo 1997De term ‘conteisa’ is het woord wat in Piemonte gebruikt wordt voor ruzie. Het refereert aan het dispuut tussen de woongemeenschappen van La Morra en Barolo, welke ging over het eigendomsrecht van Cerequio land. Het dispuut werd opgelost in 1216, dit werd schriftelijk vastgelegd.

In de neus aroma’s van rijp fruit. Een briljante, stevige wijn. Deze complexe wijn bezit volop fruit en heeft een lange afdronk. 

 

  • Gaja Costa Russi Nebbiolo 1998 

Gaja Costa Russi Nebbiolo 1998 De wijngaard voor deze wijn is aangekocht door de Gaja familie in 1967. Het ontleent zijn naam aan de termen ‘costa’, dit is de zijde van de heuvel welke richting de zon gelegen is en ‘Russi’, dit is de bijnaam van de eigenaar.

Deze wijn is robijnrood/paars van kleur. In de neus aroma’s van frambozen en kersen. Het is een ‘medium’ tot ‘full-bodied’ wijn met lichte tannines in de afdronk. Mooie finesse en heerlijk puur fruit. Verwachte houdbaarheid 2020.


  • Gaja Sori San Lorenzo Nebbiolo 1998 (Wine Spectator 98/100)

Gaja Sori San Lorenzo Nebbiolo 1998 (Wine Spectator 98/100)De wijngaard voor deze wijn is aangekocht door de Gaja familie in 1964 en omvat 9 hectaren. Het ontleent zijn naam aan de termen ‘Sori’, dit betekent heuveltop met bloostelling aan de zon vanuit het Zuiden en ‘San Lorenzo’, dit is de beschermheilige van Alba.

Deze wijn is diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rozenblaadjes, donker fruit en espresso. Een prachtige balans tussen rijk, donker fruit, eikenhout en kruiden. Een klassieke wijn met een heerlijke afdronk. Kan 20-25 jaar bewaard worden. 

 

  • Gaja Sperss Nebbiolo 1997 (Robert Parker 99/100) 

    Gaja Sperss Nebbiolo 1997 (Robert Parker 99/100) De Gaja familie kocht druiven van Serralunga voor hun Barolo wijnen tot 1961, toen besloten zij deze wijn van druiven afkomstig van eigen wijngaarden te produceren. Hiertoe kochten zij wijngaarden in de best gelegen gebieden in Serralunga en noemden deze ‘Sperrs’, deze term betekent nostalgie in Piemonte.

Deze wijn is diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, chocolade, espresso en een hint menthol. Een volle, elegante wijn met heerlijke tannines. Het is een monumentale wijn met een lange, levendige afronk.

 

  • Gaja Sori Tildin 1998 

Gaja Sori Tildin 1998 De wijngaard voor deze wijn is aangekocht door de Gaja familie in 1934. Het ontleent zijn naam aan de termen ‘Sori’, dit betekent heuveltop met bloostelling aan de zon vanuit het Zuiden en ‘Tildin’, dit is de bijnaam van de grootmoeder van Angelo Gaja, Clotilde Rey. 

Deze wijn is dieppaars van kleur. In de neus aroma’s van chocolade, koffie en zoethout. Deze wijn bezit volop fruit, intensiteit en diepte. Een lange, spectaculaire afdronk. Verwachte houdbaarheid 2025.

 

  • Gaja Sugarille Brunello di Montalcino 1997 

    Gaja Sugarille Brunello di Montalcino 1997 De wijngaard voor deze wijn is reeds bekend in de historie vanaf 1547.

Deze wijn is diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen en kruiden. Het is een rijke, geconcentreerde wijn met een excellente structuur, diepte en balans.

 
Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!