Woerdense Kruidenbitter

Le Petit Paradis

Exclusief bij ons verkrijgbaar:

Woerdense Kruidenbitter

Deze Woerdense Kruidenbitter wordt speciaal voor ons gemaakt. Voor deze Woerdense Kruidenbitter worden veel kruiden gebruikt waaronder anijs, zoethout, kalmoes en speculaas. We kunnen niet alle kruiden noemen want de exacte samenstelling is geheim.

Al deze kruiden zijn van topkwaliteit, dit is van belang voor de uiteindelijke kwaliteit van de Woerdense Kruidenbitter.

Woerdense Kruidenbitter

Wanneer de juiste kruidenmelange bepaald is wordt de ‘buil’ met kruiden in een trekfust met neutrale alcohol gestopt gedurende een periode van 8 – 10 weken op een sterkte van 40 – 50% alcoholpercentage.

Na de periode van ‘trekken’ wordt de drank naar een ander fust gepompt om nog even te ‘huwen’ (dat wil zeggen dat de kruidenmelange de gelegenheid krijgt om met de alcohol te vermengen). Na een periode van enkele weken wordt het alcoholpercentage teruggebracht naar 30%. Vervolgens wordt karamel toegevoegd om de kleur te standaardiseren.

Woerdense Kruidenbitter


Drink de Woerdense Kruidenbitter lekker gekoeld. 

De Woerdense Kruidenbitter is verkrijgbaar in stenen kruiken van 0,7 ltr. en 0,35 ltr. Tevens verkrijgbaar stenen glaasjes om deze Kruidenbitter uit te drinken.  

Woerdense Kruidenbitter

Tip: de Woerdense Kruidenbitter smaakt prima bij de Reypenaer kazen, afkomstig uit Woerden.

De Reypenaer XO reserveBijvoorbeeld bij De Reypenaer XO reserve, deze kaas is het summum van de Reypenaer kazen.
Na jarenlange ervaring is door selectie en een extra lange rijping in het historische kaaspakhuis in Woerden is een fantastische kaas met een bijzondere smaakbeleving ontstaan.

Door uit de beste tijd van het jaar een kleine partij Reypenaer kazen te selecteren heeft men een bijzondere kaas weten te ontwikkelen; De Reypenaer XO reserve in een beperkte hoeveelheid. De Reypenaer XO reserve verliest veel gewicht tijdens de langdurige rijping. In combinatie met het zachte zuivel ontstaat zijn kenmerkende platte vorm.

De Reypenaer XO reserve is een kaas met een buitengewoon geconcentreerde en zuivere smaak. Een smaak met veel karakter die lang in de mond aanwezig blijft. Daarnaast geven de verfijnde mineraalkristallen en de smeuiigheid aan de kaas zijn specifieke beleving
.Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!