Zuidam Genevers

Zuidam

Zuidam Distillers is één van de laatste zelfstandige distilleerderijen van Nederland die al haar distillaten en extracten nog op ambachtelijk wijze binnen het eigen familie bedrijf maakt en verwerkt. Op basis van zuiver natuurlijke grondstoffen creëren zij een breed palet aan genevers. Vanzelfsprekend worden er geen kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen gebruikt. Schilderen met smaken is een kunst. Dezelfde aandacht die zij besteden aan de smaak van hun ambachtelijke kwaliteitsproduct, vindt u terug in de vormgeving de flessen en verpakkingen.

Zuidam Distillers stookt genevers voor elk moment en voor iedere smaak. Ze worden allemaal in de ambachtelijke distilleerderij gedistilleerd. De mout voor de moutwijn die de basis vormt voor de genevers, wordt gemalen door Nederlandse molens. Op deze manier houdt men het Nederlands erfgoed in stand.

Zuidam molen

Het gemalen graan wordt gemengd met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de enzymen die van nature in de mout zitten het zetmeel van het graan omzet in suiker. Na afkoeling van het beslag wordt de gist toegevoegd. De gist zet de suiker om in alcohol.

Door middel van distillatie worden de alcohol en goede smaakstoffen gescheiden van de rest. Pas na drie distillaties in onze roodkoperen kleine Potstills vindt Zuidam hem zuiver genoeg om als basis te dienen voor hun genevers. Vervolgens wordt de moutwijn nogmaals gedistilleerd samen met een mengsel van geheime kruiden.


Zuidam

Nadat de flessen zijn afgevuld worden alle genevers met de hand geplakt. Vanaf 3 jaar zijn de genevers single barrel en worden de etiketten met de hand ingevuld. Op het etiket vindt u de datum wanneer het product is gedistilleerd, op fust is gegaan, fust nummer, hoe groot het fust is, wanneer het uit fust is gehaald en fles nummer van de totaal aantal flessen liters en halve liters dat uit dat fust is gekomen.

In ons assortiment voeren wij:

Zuidam Jonge Graan Genever

  • Zuidam Jonge Graan Genever

Deze Jonge Graan Genever is een bijzonder recept van Patrick van Zuidam. De moutwijn wordt volgens streng geheim familierecept gedistilleerd met jeneverbessen en aromatische wortels en kruiden. Dit geeft deze genever zijn eigen, zeer zachte en milde smaak. Een heel geraffineerde genever, volgens eeuwenoude traditie met vakmanschap en veel liefde bereid. Een uitstekende genever om als aperitief te drinken.

 


 

 

 

  • Zuidam Zeer Oude GeneverZuidam Zeer Oude Genever

Deze Zuidam Zeer Oude Genever onderscheidt zich van de Jonge Graan Genever doordat hij nog meer moutwijn bevat. Hierdoor is hij voller van smaak en een ideale afsluiting van een goede maaltijd.


Zuidam 1 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever

  • Zuidam 1 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever

De 1 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever wordt driedubbel gedistilleerd uit de allerbeste granen en zorgvuldig geselecteerde kruiden. Hij is minimaal een jaar gelagerd op kleine vaten van Amerikaans eikenhout. Deze vaten geven de genever een volle, rijke smaak met delicate tonen van vanille, toffee en hout. Deze genever laat zich uitstekend als digestief drinken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuidam 3 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever Single Barrel

  • Zuidam 3 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever, Single Barrel

Zuidam Zeer Oude Genever 3 jaar wordt gedistilleerd uit de allerbeste granen en zorgvuldig geselecteerde kruiden. Na de zorgvuldige distillatie is deze genever in een klein (Frans) eikenhouten fust van 234 liter afgevuld. Nadat hij uit het fust is gehaald, is hij niet meer gefiltreerd om de smaak zo optimaal mogelijk te bewaren. De genever uit dit vat is niet meer vermengd met genever uit andere vaten (Single Barrel botteling). Elk vat smaakt namelijk uniek. Deze verschillen wil men graag bewaren. Het Franse eikenhout waarop deze genever is gelagerd, geeft een hele delicate smaak met subtiele houttonen. De ruime lagertijd van drie jaar zorgt dat hij zijdezacht is van smaak. Deze genever laat zich daardoor als aperitief én als digestief drinken.

 


Zuidam 5 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever Single Barrel

  • Zuidam 5 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever, Single Barrel

De 5 jaar vatgelagerde Zeer Oude Genever wordt na de zorgvuldige drievoudige distillatie in een klein Amerikaans eikenhouten fust van 190 liter afgevuld. De Amerikaans eiken vaten waarop deze genever is gelagerd, geven een hele rijke smaak met heerlijke tonen van vanille, toffee, karamel en hout. De ruime lagertijd zorgt ervoor dat hij zijdezacht is van smaak. Deze genever laat zich zowel als aperitief als digestief drinken.

 

 

 

 

 

 

Zuidam 1 jaar vatgelagerde Oud-Hollandsche Korenwijn

  • Zuidam 1 jaar vatgelagerde Korenwijn

Deze Korenwijn is lichter en fruitiger van smaak dan de Zeer Oude Genever. Dit komt doordat de moutwijn nog een keer extra is gedistilleerd. Na de zorgvuldige distillatie is hij minimaal twaalf maanden gelagerd op kleine vaten (190 liter) van Amerikaans eikenhout. Deze vaten geven deze genever een volle, rijke smaak met delicate tonen van vanille, toffee en hout. De lagertijd van twaalf maanden zorgt ervoor dat hij zachter en vriendelijker is van smaak.

Een mooi alternatief voor de Zeer Oude Genever. Deze Korenwijn kan niet alleen als digestief maar ook als aperitief worden gedronken. 

 

 

 

 

  • Zuidam 5 jaar vatgelagerde Korenwijn Single BarrelZuidam 5 jaar vatgelagerde Korenwijn Single Barrel

Zuidam Oud-Hollandsche Korenwijn 5 jaar wordt gedistilleerd uit de allerbeste granen en zorgvuldig geselecteerde kruiden. Na de distillatie is deze Genever in een klein Amerikaans eikenhouten fust van 190 liter afgevuld. Nadat hij uit het fust is gehaald, is hij niet meer gefiltreerd om de smaak zo optimaal mogelijk te bewaren. De Genever uit dit vat is niet meer vermengd met Genever uit andere vaten (Single Barrel botteling). Elk vat smaakt namelijk uniek. Deze verschillen wil men graag bewaren. Het Amerikaanse eikenhout waarop deze Genever is gelagerd, geeft een hele rijke smaak met heerlijke tonen van vanille, toffee, karamel en hout. De ruime lagertijd van vijf jaar zorgt dat hij zijdezacht is van smaak.

Deze Korenwijn laat zich door zijn delicate smaak als aperitief én als digestief drinken.


  • Zuidam 10 jaar vatgelagerde Korenwijn Single BarrelZuidam 10 jaar vatgelagerde Korenwijn Single Barrel

Deze Zuidam Korenwijn werd na de zorgvuldige distillatie in een klein eikenhouten fust van 234 liter afgevuld, zodat de volle ronde smaak alsmede de subtiele geur zich in alle rust kon ontwikke­len. Deze Korenwijn is heel bewust op een consumptiesterkte van 38% gelagerd zodat de subtiele smaak en geur geen geweld meer wordt aangedaan. Nadat hij uit het fust is gehaald, is hij niet meer gefiltreerd om de smaak zo optimaal mogelijk te bewaren. De Korenwijn uit dit vat is niet meer vermengd met Korenwijn uit andere vaten. Dit is belangrijk, omdat tijdens het keuren van de verschillende vaten bleek dat elk vat een andere smaak gaf. Deze unieke verschillen wil men graag bewaren. Na minimaal 120 maanden op eikenhout gelegen te hebben, is deze Korenwijn ongelofelijk rijk en zijdezacht van smaak. Er is in Nederland absoluut niets te koop wat hier op lijkt. Het summum van Zuidam en een must voor elke geneverliefhebber.


 Le Petit Paradis wijnkoperij/slijterij
Le Petit Paradis Wijnkoperij/Slijterij
Een paradijselijk adres voor de echte wijnliefhebber!