Abbaye Sylva Plana

Abbaye Sylva Plana

L’Abbaye Sylva Plana is sinds meer dan 5 generaties in handen van de familie Bouchard. In 1911 werden de wijnen voor het eerst bekroond tijdens de wijnbeurs in Turijn (Italië). Nicolas Bouchard is de huidige eigenaar.

De beste wijngaarden van de AOC Faugères kenmerken zich door terrassen met een leistenen bodem. Er wordt alleen met de hand geplukt. Het klooster Abbaye Sylva Plana ligt al sinds 800 jaar midden in dit gebied en heeft een oppervlakte van 54 hectaren wijngaard, die biologisch wordt verbouwd.

Abbaye Sylva Plana

 

Men werkt hier volgens de biologische klok, natuurlijke behandeling, biologische compost, ploegen met paarden en echt minimale interventie in de wijnkelder. Hierdoor ontstaan wijnen met een geweldige expressie van hun omgeving. Een toonaangevend domein.

Abbaye Sylva Plana

 

In ons assortiment voeren wij:

Abbaye Sylva Plana Faugères A.C. Les Novices
  • Abbaye Sylva Plana Faugères A.C. Les Novices 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache, Carignan en Cinsault. De Grenache wordt op traditionele wijze vergist. De Carignan en Cinsault via koolzuurweking.
  • Kleur: robijnrood met violetkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van braam, cassis, pruim en een hint kruiden.
  • Smaak: krachtige, elegante wijn met tonen van rood fruit, bes en een hint laurier. Mooi in balans met soepele tannines. In de afdronk hinten kers en garrigue.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, klein wild, lam en paté.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Abbaye Sylva Plana Faugères A.C.
  • Abbaye Sylva Plana Faugères A.C. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Grenache, Syrah, Carignan en Mourvèdre.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rode en zwarte bes.
  • Smaak: krachtige, elegante wijn met tonen van zwart fruit en een hint garrigue. Mooi in balans met soepele tannines. Zijdezachte, complexe afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, lam, wild en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.