Alexander Fontein

Alexander Fontein
Ormonde Estate

De Alexander Fontein wijnen zijn afkomstig van Ormonde Estate. Ormonde Esate is gelegen in het kustgebied in het district Darling. Hoewel de wijnbouw er nog erg jong is, behoort Darling dankzij zijn expressieve wijnen, vooral Sauvignon Blanc, tot de “premium cool climate regions” van Zuid-Afrika. Daarnaast profiteert Darling, gelegen op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad, van ideale bodemvereisten voor de wijnbouw (roodgekleurde, kalkhoudende kleigrond en verweerde granietbodems (Glenrosa)) en de directe omgeving van de Atlantische Oceaan.

Ormonde Estate

 

Een koele bries zorgt voor ventilatie van de wijngaarden en gematigde dagtemperaturen en koele nachten. Ideaal voor aroma’s en frisse zuren van de witte wijnen, evenals de diepte en de intensiteit van de rode wijnen, waarvoor de druiven enkele dagen langer rijpen. Ormonde Estate behoort tot de tweede generatie van de familie Basson, wiens voorouders al met de eerste Hugenoten naar Darling kwamen.

Ormonde Estate

 

Vandaag de dag beheert Theo Basson de wijngaard in de overtuiging dat het belangrijke werk in de wijngaard wordt gedaan om wijnen te produceren die de vrucht en de terroir in de fles weerspiegelen. Hij besteedt daarbij bijzondere aandacht aan een gevestigd, goed opgeleid team en een verantwoord milieubeheer. Onder zijn leiding worden er dan ook wijnen met grote elegantie en toegankelijke complexiteit geproduceerd.

Ormonde Estate

 

In ons assortiment voeren wij:

Alexander Fontein Boutonnière Rouge Coastal Region WO
  • Alexander Fontein Boutonnière Rouge Wine of Origin Coastal Region 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 9 maanden op franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: dieprood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rode bes, bosvruchten en vanille.
  • Smaak: volle wijn met tonen van rood fruit, bosvrucht en een hint vanille en kruiden. Mooi in balans met een soepele afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, gourmetschotels, pasta’s en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.