Almo de Blanco

 

Deze wijn is afkomstig van Pazo do Mar.

Pazo do Mar was tot 2002 een familiebedrijf dat fruit uit de eigen wijngaarden verkocht aan bestaande bodega’s in de omgeving. In dat jaar werd echter de beslissing genomen om voor zichzelf te beginnen en verder te gaan als een zelf producerend en bottelend wijngoed. Werkterrein: de Galicische denominación Monterrei in het koele en groene Atlantische noordwesten van Spanje. Aan de  percelen wijngaard rond de Bodega zijn enkele jaren geleden de nodige nieuwe aankopen toegevoegd, waarmee het totaal op 20 hectare is gekomen.  

Pazo do Mar

 

De wijnen van Monterrei zijn in zekere zin een buitenbeentje binnen Galicië. In Monterrei is het klimaat namelijk ietsje droger en warmer dan bijvoorbeeld in Rías Baixas, terwijl de solistenrol in de wijngaard is weggelegd voor de druif Godello die wijnen een heel eigen en eigenzinnig karakter geeft.

Pazo do Mar

 

Bij Pazo de Mar zijn de Godello druiven aangeplant in wijngaarden gelegen op een hoogte van 300 meter hoogte even ten noorden van de grens met Portugal. De druiven groeien hier op een ondergrond met graniet, worden met de hand geplukt en vervolgens op lage temperatuur vergist, zonder gebruik van hout. Het klimaat en de gisting op het fruit zorgen voor een levendige en sappige wijn met een hoge doordrinkfactor.

In ons assortiment voeren wij:

Alma de Blanco D.O. Monterrei
  • Alma de Blanco D.O. Monterrei 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Godello.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van tropisch fruit en witte bloesem.
  • Smaak: elegante, stuivende wijn met tonen van wit tropisch fruit, groene appel, citrus en peer. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, zalm, witvis, spicy gerechten en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.
  • In de pers: winnaar van edelmetaal bij o.a. Concours Mondial, Decanter World Wine Awards en International Wine & Spirit Competion.
Alma de Blanco D.O. Monterrei