Amaral

Montgras

 

Amaral is het meest recente project van Mont Gras Properties. Amaral is opgericht in 2006 in het hart van de veelbelovende Leyda Valley, vlakbij San Antonio. Het doel van Amaral is het produceren van ‘super premium’ witte wijnen.

Amaral

 

De Leyda Valley ligt ten zuiden van Casablanca Valley, aan de kust bij havenstad San Antonio.

Amaral

 

Men heeft de beschikking over 650 hectaren wijngaard beplant met Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir. De wijngaarden zijn gelegen op hellingen van heuvels, waarvan de bodem alluviaal bezit, afkomstig van de Maipo rivier (alluviaal is het losse materiaal dat als sediment door de rivier is afgezet) en graniet, afkomstig van de Coastal Mountain Range.

 

De wijngaarden zijn onderverdeeld in verschillende percelen, allen met een eigen ligging wat zorgt voor verschillen in de rijping van de druiven. Het potentieel van elk perceel is nauwkeurig onderzocht.

Amaral

 

In de Leyda Valley heeft men verschillende microklimaten, veroorzaakt door verschillen in hoogte en afstand tot de zee. Dit, in combinatie met de sterke invloed van de Humboldt stroom en de Pacific Ocean, en de bodemeigenschappen zorgt ervoor dat Amaral beschikt over de perfecte omstandigheden om kwalitatief hoogstaande en complexe wijnen te produceren.

De wijnmaker van Amaral, Jaime De la Cerda, heeft internationale ervaring opgedaan in Frankrijk en Argentinië. Hij is bij Amaral de uitdaging aangegaan om superiere witte wijnen te maken in dit relatief nieuwe terroir. Zijn wijnen zijn internationaal al met meerdere prijzen onderscheiden.

Amaral

 

In ons assortiment voeren wij:

Amaral Sauvignon Blanc D.O. Valle de Leyda
  • Amaral Sauvignon Blanc D.O. Valle de Leyda 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sauvignon Blanc. De druiven zijn afkomstig van perceel 66h/163. De stokken zijn aangeplant in 2006. De druiven zijn streng geselecteerd en met de hand geplukt tussen 24 februari en 14 maart 2017.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: intense aroma’s van tropisch fruit, witte bloemen en een hint mineralen.
  • Smaak: stuivende, aromatische wijn met tonen van tropisch fruit, kruisbes, groene appel en een hint mineralen. In de afdronk complexe aroma’s. Deze wijn wordt niet voor niets “The king of the crispy Sauvignon Blanc” genoemd.
  • Wijn/spijs: itstekend geschikt als aperitief maar ook uitstekend geschikt in combinatie met oesters, schelp- en schaaldieren en witte visgerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16 – 18°C.