Anjos de Portugal

 

Quinta da Lixa

Deze Vinho Verde wordt geproduceerd door Quinta da Lixa.

Quinta da Lixa is opgericht in 1986 en wordt gerund door de familie Meireles. De wijngaarden zijn gelegen rondom het dorpje Vila da Lixa in de Vinho Verde.

Quinta da Lixa

 

De Vinho Verde is een wijnstreek in het noorden van Portugal, rond de steden Braga en Viana do Castelo en eindigend in Porto. Het zuiden van de streek is gelegen langs de Rio Douro; het noorden aan de rivier Minho. De Atlantische Oceaan zorgt voor een gematigd klimaat met overvloedige regenval. De bodem bestaat uit graniet met, aan de oppervlakte, zand en humus.

Quinta da Lixa

 

De Vinho Verde is het grootste DOC-gebied van Portugal en door de export, de meest gekende wijn, na Porto. Uit de Vinho Verde komt evenveel rode wijn als witte (Alvarinho, Loureiro, Trajadura , Avesso en Pederna).

De naam Vinho Verde verwijst níet naar de groene schijn, die de witte wijn heeft, maar naar het feit dat de groene oogst vroeg in de zomer plaatsvindt en dat de wijnen jong op de markt worden gebracht. De wijnen zijn licht mousserend, bij de goedkope soorten wordt koolzuur toegevoegd. De betere krijgen het koolzuur als gevolg van de malolactische gisting waar het wrange appelzuur wordt omgezet in melkzuur. De wijnen hebben een hoog zuurgehalte en zijn zeer fris in de mond.

 

In ons assortiment voeren wij:

Anjos de Portugal Vinho Verde
  • Anjos de Portugal Vinho Verde 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Loureiro en Arinto.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van citrus,  kruisbes en gras.
  • Smaak: frisse wijn met tonen van vers geperste limoen en citroen. Licht  tintelende afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met asperges, sardientjes, oesters, gerookte zalm, makreel en salades. 
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.