Bernard-Massard

Bernard-Massard

Bernard-Massard werd opgericht in 1921. Jean-Bernard Massard, een jonge oenoloog die zijn carrière begon als keldermeester in de Champagne, trok naar de oevers van de Moesel en startte een bedrijf met Bernard Clasen en verschillende bevriende wijnliefhebbers.

Bernard-Massard

 

Hoofdactiviteit van het bedrijf was, en is nog steeds, de productie van mooie mousserende wijnen, geproduceerd via de Methode Traditionelle. Desondanks heeft het bedrijf ook een lange geschiedenis in het produceren van goede witte Luxemburgse wijnen.

Vandaag de dag zijn de oevers van de Luxemburgse Moesel, blootgesteld aan het zonnige zuiden en beschut tegen de wind, geheel bedekt met wijnstokken. Door de eeuwen heen is men in staat geweest een balans te creëren tussen de bodem,, het klimaat en de eigen kennis omtrent wijngaarden. Op deze manier wordt de volle rijkdom van het land optimaal benut. Een grondige selectie van druivensoorten, strikte controle van de afkomst van de wijn, optimale opslagmogelijkheden en rijping in een stabiele temperatuur zijn slechts een aantal van de factoren, die de hoge kwaliteit die wordt nagestreefd bij Bernard-Massard, mogelijk maakt.

Bernard-Massard

 

De oenologen, gespecialiseerd in de kunst van het blenden, dragen zorg voor de persoonlijkheid van iedere Cuvée. Eenmaal geblend, wordt de Cuvée gebotteld. Er wordt een liqueur de tirage, bestaand uit wijn, suiker en gist toegevoegd, waardoor een tweede fermentatie in de fles ontstaat. Tijdens dit proces komt er kooldioxide vrij, hetgeen zorgt voor de sprankeling in de wijn.

 

Bernard-Massard

 

In ons assortiment voeren wij:

  • Bernard-Massard Cuvée Sélection Demi Sec Méthode Traditionelle

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Chardonnay, Pinot Blanc, Chenin en Riesling.
  • Kleur: goudgeel.
  • Smaak: verfijnde, fruitige wijn met delicate mousse. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met Aziatische gerechten en fruitdesserts.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

 

Bernard-Massard Cuvée Selection Brut Méthode Traditionelle
  • Bernard-Massard Cuvée Selection Brut Méthode Traditionelle

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Chardonnay, Pinot Blanc, Chenin en Riesling.
  • Kleur: goudgeel.
  • Smaak: subtiele, frisse wijn met delicate mousse. In de neus en smaak tonen van verfijnd fruit. Mooi in balans met in de afdronk licht fruitige tonen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met fruits de mer, witvis, asperges en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

 

Bernard-Massard Cuvée Selection Brut Rosé Méthode Traditionelle
  • Bernard-Massard Cuvée Selection Brut Rosé Méthode Traditionelle

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Pinot Noir en Cabernet Franc.
  • Kleur: bleekroze.
  • Smaak: frisse, fruitige wijn met delicate mousse. In de neus en smaak tonen van klein rood fruit (aardbei, framboos). Mooi in balans.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visgerechten, schaal-, en schelpdieren, witvlees en brunchgerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.