Bodega de Pinoso

Bodega de Pinoso

Bodegas de Pinoso is opgericht in 1932 als een coöperatie. Men is gevestigd in de warme DO Valencia bij Alicante. Men werkt hier 100% biologisch.

Bodega de Pinoso

 

Onder de bezielende leiding van Ana Amat werkt een talentvol jong team aan de wijnen. Ze combineren moderne en traditionele technieken, werken met lage sulfietgehaltes en gebruiken inheemse gisten en autochtone druivenrassen als Monastrell en Airén.

Ana Amat

 

De ondergrond en het microklimaat rond de Bodega zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoorten. Ze geven de wijnen van La Bodega de Pinoso net dat beetje extra mee. Een “alma de vida”, mediterrane ziel zoals de Spanjaarden het omschrijven.

Bodega de Pinoso

 

De wijnen van dit mooie wijnhuis vallen veelvuldig in de prijzen!

In ons assortiment voeren wij:

  • Vergel de la Bodega de Pinoso Blanco Alicante D.O. 2017
Vergel de la Bodega de Pinoso Blanco Alicante D.O.
Vergel de la Bodega de Pinoso Blanco Alicante D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: voornamelijk Airén, een Spaanse, inheemse druivenvariëteit geteeld op de traditionele manier in de beste niet-geïrrigeerde wijngaarden. Aangevuld met enkele zeer geconcentreerde Sauvignon Blanc druiven. De opbrengst hiervan bedraagt minder dan 0,5 kg. per wijnstok. Men werkt geheel volgens de richtlijnen van de biologische landbouw. In lijn hiermee oogst men met de hand tijdens de koelere uren in de ochtend om de frisheid van de druiven te behouden en om de risico’s van oxidatie te beperken. Na een snelle persing wordt de fermentatie gestart gebruikmakend van inheemse gisten, waardoor de typische kenmerken van druif en gebied in de wijn reflecteren. Om de aromatische expressie te verhogen wordt de gistingstemperatuur laag gehouden en constant gecontroleerd. De alcoholische gisting wordt gevolgd door rijping ‘sur lie’ waarbij de jonge wijn gedurende enkele weken in contact blijft met de fijne droesem.
  • Kleur: lichtgeel met goudkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van perzik, abrikoos, guave, witte bloemen en een hint kruiden en boter.
  • Smaak: elegante wijn met tonen van perzik, abrikoos, kruisbes, groene appel en witte bloemen. Mooi in balans met een frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wit vlees, vis, schaal-, en schelpdieren, Aziatische gerechten en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6 -8 °C.

 

 

  • Vergel de la Bodega de Pinoso Rosado Alicante D.O. 2017

 

Vergel de la Bodega de Pinoso Rosado Alicante D.O.
Vergel de la Bodega de Pinoso Rosado Alicante D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Monastrell. De druiven worden direct na de oogst vervoerd naar de pers. Hier ondergaan de druiven een zachte persing. De alcoholische gisting vindt plaats onder een gecontroleerde temperatuur van tussen de 14-16°C.
  • Kleur: bleekroze.
  • Neus: heerlijke aroma’s van aardbei, framboos en exotisch fruit.
  • Smaak: frisse, elegante Rosé met tonen van aardbei, framboos en meloen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met schaal-, en schelpdieren, witvis, wit vlees, BBQ gerechten, salades en groentequiche.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 6-8°C.         

 

 

 

  • Vergel de la Bodega de Pinoso Tinto Alicante D.O. 2016
Vergel de la Bodega de Pinoso Tinto Alicante D.O.
Vergel de la Bodega de Pinoso Tinto Alicante D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Alicante Bouschet, Merlot en Monastrell. De Merlot brengt aroma’s van zwart fruit, peper en truffel. De Monstrell brengt warmte en concentratie in de wijn. De derde druivenvariëteit dat deze speciale wijn vormt is de Alicante Bouschet, ook wel Garnacha Tintorera genoemd. Deze druif staat bekend om het geven van tannine en structuur aan de  wijnen, samen met een zeer intense kleur.  Om zo veel mogelijk fruit indrukken te onttrekken aan de Alicante Buschet is een vroege oogst noodzakelijk. De schillen en pitten worden, gedurende korte tijd en bij lage temperatuur, geweekt met het druivensap om te voorkomen dat de tannines de overhand krijgen.
  • Kleur: rood met violetkleurige reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van kers,  braam en een hint laurier.
  • Smaak: ronde, geconcentreerde wijn met tonen van rijpe kers, fris rood fruit en een hint zoethout. Mooi in balans met een frisse afdronk met tonen van kers.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, stoofschotels, wit vlees, pasta’s, rijstgerechten en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 15-17°C.      
  • In de pers: deze wijn heeft een gouden medaille gewonnen tijdens het Mundus Vini 2017.
Mundus Vini Gold Medal