Bodegas Piqueras

 

Bodegas Piqueras werd opgericht in 1915 door Mario Bonete en is gelegen in Almansa. In de jaren ’50 groeide de kelder fors. Gezien de snelle groei van de wijnmakerij kwam de zoon van Mario, Juan Pablo Bonete, ook in de wijnmakerij werken.

Bodegas Piqueras

 

In 1999 werd er een nieuwe kelder op de rand van de stad Almansa gebouwd om aan zowel de huidige als toekomstige behoeften van de wijnmakerij te voldoen. De nieuwe kelder van 7.000 vierkante meter werd ontworpen door Juan Pablo, die ervoor zorgde dat alle fasen van het wijnmaakproces geoptimaliseerd konden worden.

Bodegas Piqueras werkt nauw samen met lokale telers sinds 1915. Meer dan 650 hectare wijngaarden zijn beplant met Monastrell, Tempranillo en Garnacha Tintorera druiven. Zowel de Monastrell als Garnacha Tintorera zijn inheemse druivensoorten.

Bodegas Piqueras

 

De wijnmakerij besloot in 2000, 190 hectare landbouwgrond te kopen. Hier heeft men Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot aangeplant voor rode wijnen en Verdejo, een inheemse Spaanse witte druif en Sauvignon Blanc, voor de witte wijnen.

De bodem van de wijngaard, voornamelijk krijtachtig, en het lokale klimaat, zeer continentaal, zijn ideaal voor de teelt van sterk geconcentreerde en expressieve wijnen. 

De wijnmakerij blijft 100% familiebedrijf, met Juan Pablo die elk aspect van de wijnmakerij beheert als manager en wijnmaker van de wijnmakerij. Hij wordt vergezeld door zijn broer Angel. Men bezit ca 150 hectaren eigen wijngaarden. Men heeft een oppervlakte van 500 hectare gecontracteerd van telers.

 

In ons assortiment voeren wij:

Castillo de Almansa Crianza D.O.
  • Castillo de Almansa Crianza 2013 D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Monastrell, 30% Tempranillo en 20% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig een wijngaard gelegen op een hoogte van 700-800 meter. De druiven worden biologisch geteeld. De wijn heeft 6 mnd. op eikenhout gelagerd.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van pruim, zwarte peper en een hint leder.
  • Smaak: levendige wijn met tonen van pruim, zwart fruit en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrild rood vlees, BBQ gerechten, lamsvlees en chorizo.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.