Bordeaux primeur wijnen 2017

Voorintekening superbe oogst, Bordeaux 2017

Veel wijnliefhebbers dromen van een eigen wijnkelder waar fraaie wijnen in liggen te rijpen. Maar wat zijn dat voor wijnen en hoe kom je eraan? Oplegwijnen heten zij en kunnen komen uit verschillende wijngebieden, landen, streken. Wel zijn het telkens wijnen met een bovengemiddelde kwaliteit, structuur, levensduur, ‘bewaarpotentieel’ geheten.  Het heeft weinig nut om ‘supermarktwijntjes’ van een paar Euro per fles te koesteren. Die zullen in de praktijk wél ouder kunnen worden, maar beter worden zullen zij niet snel. Gedegen advies is noodzakelijk om ‘rampen’ in de kelder te voorkomen.

Een van de belangrijkste wijngebieden ter wereld voor ‘oplegwijnen’ is Bordeaux.  Hier worden eenvoudige wijnen voor dagelijks gebruik gemaakt, maar ook wijnen van hogere komaf. Wijnen met veel meer structuur dan de eenvoudiger kwaliteiten. Wijnen die vele jaren nodig hebben om tot volle wasdom te komen. Zeker als het ‘wijnjaar’ meewerkt stijgt het ‘bewaarpotentieel’ en kunnen er wijnen ontstaan die 10, 15 tot wel 25 jaar toe kunnen worden bewaard. De allergrootste wijnen zijn onbetaalbaar. Maar dat wil niet zeggen dat alles dat de titel ‘Grand Cru’ draagt meteen een bankoverval nodig maakt om de rekening te voldoen. Er zijn ook in Bordeaux werkelijk superbe wijnen te vinden die niet ‘de wereld’ kosten en veel bewaarpotentieel hebben.

Wijnkelder

 

Dit jaar zullen wij, in directe samenwerking met onze collega, Bordeaux autoriteit én publicist Nico McGough, een lijst samenstellen van Grand Cru wijnen  maar ook van wijnen onder dit ultieme niveau die perfecte waar voor het geld bieden. Deze zogenaamde ‘primeur’ aanbieding, of voorintekening stelt u in de gelegenheid om prachtige bewaarwijnen aan te schaffen tegen de laagst mogelijke prijzen.   Zo kunt u kennis maken met onze  vondst, Château Grand Launay. Maar ook profiteren Château Jean Faux in de voorintekening. Dat zal ook gelden voor de wijnen van Thierry Valette, van Clos Puy Arnaud.

Wij zullen in deze voorintekening oogst 2017 de nadruk leggen op wijnen van biologische of biodynamische herkomst.

Wij zullen u middels onze nieuwsbrief op de hoogte houden van wanneer de wijnen op de markt komen en wanneer de voorintekening start, zodat u als eerste weet van interessante oplegwijnen uit het fraaie jaar 2017.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief