Château Courac

De oorsprong van Château Courac voert terugnaar 1641. Zowel de grootvader als overgrootvader van de huidige eigenaar, Fréderic Arnaud, waren wijnmakers. Fréderic’s overgrootvader Raymond Arnaud was naast wijnmaker ook burgemeester van Tresques, schreef veel boeken en gaf tijdens zijn ambtstermijn opdracht voor het bouwen van een lagere school, de kerktoren en de leeuwenfontein. Van zijn overgrootvader heeft Fréderic zijn creativiteit geërfd. Als eerbetoon aan laatstgenoemde gaf hij zijn zoon de naam Cyril.

Château Courac

 

Josephine Arnaud was van Italiaanse afkomst en bracht haar jeugd door op Sicilië, samen met haar grootvader, de wijnmaker. In Sicilië ontwikkelde ze een passie voor wijn. Na een korte carrière als advocate veranderde de ontmoeting met Fréderic haar lot. Hij nam haar mee naar zijn familieboerderij in de Rhône. Vanwege zijn passie voor het land is het vanzelfsprekend dat Fréderic voor de wijngaard zorgt terwijl Josephine de wijnen van Chateau Courac produceert. De wijngaarden van Château Courac beslaan meer dan 120 hectaren en bevinden zich op de beste grond binnen de appelation.

 

Château Courac

 

De wijnstokken staan pal op het zuiden op een hoogte van meer dan 200 meter. Naast de wijnstokken bevinden zich in het heuvelachtige landschap ook enkele dorpjes van de commune Tresques. Het is omgeven door bossen en wordt doorkruist door een grote hoeveelheid waterbronnen. Qua temperatuur zijn de nachten kouder in de zomer, dit geeft de rode wijnen van Courac hun rondheid en elegantie maar zorgt bovenal voor een perfecte balans tussen het bloemige bouquet en de aromatische afdronk.

In ons assortiment voeren wij:

Château Courac Côtes du Rhône Villages Laudun A.O.C.
  • Château Courac Côtes du Rhône Villages Laudun A.O.C. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Syrah, 30% Grenache en 10%  Mourvèdre.
  • Kleur: granaatrood.
  • Neus: kenmerkende aroma’s van laurier, donkere chocolade, rozemarijn, krenten en noten. 
  • Smaak: soepele wijn met tonen van donker fruit, pruim, amandel en een hint kruiden. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, BBQ gerechten, lamskoteletten en stoofschotels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Château Courac Côtes du Rhône Villages Laudun A.O.C.