Clos de Caveau

Clos de Caveau

Het “domaine” Clos de Caveau ligt op een klein bergje (200 m hoog), ingeklemd tussen Gigondas en Châteauneuf-du-Pape, ten oosten van Avignon.

Clos de Caveau

 

De wijngaard wordt er omgeven door een mediterraan bos, dus zeer gunstig voor biologische wijnbouw, het bos schermt namelijk de wijngaarden goed af. Dit ongerepte en idyllische landschap geniet ook nog van een gunstig microklimaat.

 

Clos de Caveau

 

De toegestane opbrengst is laag met 37 hl/ha.

Clos de Caveau is een onafhankelijke wijnbouwer met 2 ha in de Côtes du Rhône en bijna 12 ha in de Vacqueyras. Eigenaar Henri Bungener vindt biologische landbouw geen techniek, maar een filosofie en een arbeidsethos, die je dwingt steeds onderzoek te doen naar nieuwe oplossingen. Het is terug te vinden in zijn bijzondere wijnen.

Clos de Caveau

 

In ons assortiment voeren wij:

Clos de Caveau Fruit Sauvauge Vacqueyras A.C.
  • Clos de Caveau Fruit Sauvauge Vacqueyras A.C. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Grenache en 40% Syrah. De druivenstokken zijn 10-40 jaar oud. De wijngaarden zijn gelegen rondom Le Clos op een hoogte van 250 meter in een beschermd gebied. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt. 50% van de wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op grote eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van pruim, braam, kers en een hint kruiden en mineralen.
  • Smaak: krachtige, volle wijn met tonen van zwart fruit en een hint balsamico, tijm,  en vanille. Mooi in balans met een lange afdronk en soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, lam, klein wild, vederwild, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • In de pers:

92 punten Robert Parker’s Wine Advocate

“The 2015 Vacqueyras Fruit Sauvage is a blockbuster in the vintage that should be snatched up by readers. Made from 60 % Grenache and 40 % Syrah, this ripe, sexy and sweetly fruited beauty is loaded with notions of blackberries, plums, garrigue and crushed flowers. Mouth-filling, unctuous and textured, it will have 10-12 years of longevity.” – Jeb Dunnuck

16,5+/20 punten Jancis Robinson

“Tasted blind. Mellow crimson look. Racy and very sweet fruit but with good, well-integrated acidity. Fine tannins. Proper wine.” – Jancis Robinson