Colet

Colet

Colet is gesitueerd in Pacs del Penedès, een klein dorpje gelegen in het hart van de Alt Penedès regio.

Colet

 

De Colet familie werkt al sinds 1783 op het land en de wijngaarden. De eerste 200 jaar als deelpachter van de Hisenda Romaní boerderij in Sant Martí Sarroca. Sinds 1984 als eigenaren van het land waar hun voorouders zo lang op hebben gewerkt.

Colet

 

In 1992 ronde Sergi Colet zijn oenologie studie af aan de Universitat Rovira i Virgili in Tarragona. Hij verhuisde toen naar Reims (Champagne) om daar ervaring op te doen in de techniek van de productie van mousserende wijnen.

Colet begon met uitbreiding van hun wijngaarden. Gelet op de hoogte van de wijngaarden (ca. 20o meter) en de ligging hiervan, zijn deze uitermate geschikt voor de traditionele druivenvariëteiten (bijv. Xarel.lo) maar ook de Pinot Noir, Riesling en Gewürztraminer. De wijngaarden zijn 100% organisch. De wijnen zijn van Clàssic Penedès kwaliteit; 100% Reserva en van de Denominación de Origen Penedès.

Colet

 

Op het achteretiket zijn zowel Vintage als bottelingsdatum vermeld.

In ons assortiment voeren wij:

Colet A Priori Brut Clàssic Penedès D.O.
  • Colet A Priori Brut Clàssic Penedès D.O.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 50% Macabeu, 25% Chardonnay, 15% Riesling, 7% Gewürztraminer en 3% Moscatel. De wijn heeft gedurende 18 maanden op zijn lees gelagerd (Reserva).
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van geel fruit, perzik, druif en witte bloemen.
  • Smaak: elegante mousserende wijn met tonen van geel fruit, witte bloemen en een hint amandel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt  als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, brunchgerechten, Aziatische gerechten en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7 °C.