Domaine Bonne Tonne

Domaine Bonne Tonne

 

In 1975 neemt Marcel Grillet als 6e generatie het roer over van Domaine de la Bonne Tonne in Morgon. Zijn broer en hij bezitten ieder 5 hectaren binnen de Appellation. Marcel bezit 3 percelen, ‘Le Py’, ‘Les Charmes’ en ‘Grand Cras’.

Domaine Bonne Tonne

 

Alle wijngaarden worden sinds 2003 biologisch gecultiveerd en dragen het Ecocert logo sinds 2006. Domaine de la Bonne Tonne werd winnaar van de Proefschrift Beaujolais test 2018.

Domaine Bonne Tonne

 

Het domein wordt momenteel gedreven door de dochter van Marcel, Anne-Laure en haar echtgenoot, Thomas. Zij hebben het ploegen met paarden weer ingevoerd, Caline (het paard) is geleend van vriend en wijnbouwer, Paul Henry Thillardon. Vader Marcel heeft veel plezier in het ploegen met een paard zoals hij vroeger ook deed.

Domaine Bonne Tonne

 

Ondenkbaar aan het begin van hun Bio-conversie, is paardenploegen geen stap achteruit, maar een reis naar totaal respect voor hun omgeving, henzelf en hun afnemers. Ook  het ploegen heeft echt effect op het bodemleven van de wijnstokken omdat het de bodem-verdichting aanzienlijk beperkt. Bodem met meer lucht = bodem die leeft! Het omgaan en werken met dieren werkt ook echt therapeutisch en voelt erg goed, aldus: Thomas.

In ons assortiment voeren wij:

Bonne Tonne Les Charmes Morgon A.C.
  • Bonne Tonne Les Charmes Morgon  2016 A.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Gamay. De druivenstokken zijn meer dan 60 jaar oud en staan op een bodem van graniet. De wijn is natuurlijk gevinifieerd zonder sulfiet en heeft gelagerd op gebruikte demi-muids (grote houten vaten). De wijn is niet geklaard en ongefilterd.
  • Kleur: robijnrood met lichtpaarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, framboos, braam en een hint kruiden.
  • Smaak: soepele, fruitige wijn met tonen van braam, bes, rood zomerfruit en een hint kruiden. Mooi in balans met soepele tannines en een intense afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gevogelte, rood vlees, ragout en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 12-16°C.

 

Domaine Bonne Tonne