Domaine Chasselay

Domaine Chasselay

Claire Chasselay drijft samen met haar broer Fabien het kleine familiedomein gelegen in de Appellation Contrôlée Côte de Brouilly, één van de beroemde Crus du Beaujolais.

Domaine Chasselay

 

Centraal staat hier een uitgedoofde vulkaan. De hitte van de magma onder de grond was zo intens dat bovengelegen grondlagen als het ware ‘indikten’ tot diep blauw-grijze blokken steen met een ongekend gewicht.

Domaine Chasselay

 

De familie Chasselay bezit wijngaarden in het noorden van de Appellation (in het district Chardignon) en in het uiterste zuiden nabij l’Heronde. Côte de Brouilly behoort tot de meest zuidelijk gelegen Crus in Beaujolais en ligt circa 20 km ten noordelijk van Lyon. Daarmee is het een van de allerlaatste appellations voordat de ‘Rhône’ begint. Het lijkt wel alsof deze regio werd ‘gesandwicht’ tussen het centraal massief aan de westzijde en de Alpen in het oosten.

Domaine Chasselay

 

Het Beaujolaisgebied kent ook meerdere typen ondergrond die ieder een eigen rijpheid en stijl meegeven aan de druiven. De Gamaykloon die Claire gebruikt heeft kleine bessen met een dikke schil. Vandaar ook de opvallend donkere kleur van haar wijnen.

In ons assortiment voeren wij:

Beaujolais is not dead A.C.
  • Beaujolais is not dead A.C. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Gamay.
  • Kleur: granaatrood met een transparante rand.
  • Neus: heerlijke aroma’s van klein rood fruit, framboos en bes.
  • Smaak: zachte, fruitige wijn met tonen van framboos, aardbei, kers en bes. Mooi in balans met een sappige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met lichtrood vlees, gevogelte en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 13-16°C.