Domaine Moissenet-Bonnard

Domaine Moissenet-Bonnard

Moissenet-Bonnard is reeds 8 generaties in bezit van de familie Moissenet-Bonnard. Jean-Louis Moissenet is de huidige eigenaar en kleinzoon van de legendarische Henri Lamarche uit Vosne-Romanee.

Domaine Moissenet-Bonnard

 

Men maakt gebruik van ‘La Lutte Raisonnée’ (gecontroleerde wijnbouw) en gebruikt derhalve geen pesticiden en herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De wijnen worden opgevoed in eikenhouten vaten met een capaciteit van 228 liter.

Domaine Moissenet-Bonnard

 

In ons assortiment voeren wij:

Moissenet-Bonnard Auxey Duresses Les Fosses AC
  • Moissenet-Bonnard Auxey Duresses Les Fosses AC 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van witte  bloemen, rijp fruit, hazelnoot, amandel en een hint mineralen.
  • Smaak: aromatische  wijn met tonen van witte bloemen, noten en een hint mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, coquilles, pasta’s, salades en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 11-14°C.

 

 

Moissenet-Bonnard Auxey-Duresses 1er Cru
  • Moissenet-Bonnard Auxey-Duresses 1er Cru 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers en framboos.
  • Smaak: fruitige, soepele wijn met tonen van  donkerrood fruit en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wildgerechten, stoofpot en lamsvlees.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Moissenet-Bonnard Pommard Les Pezerolles 1e Cru Moissenet
  • Moissenet-Bonnard Pommard Les Pezerolles 1e Cru Moissenet 2011

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: diep rood.
  • Neus: elegante aroma’s van rood en zwart fruit en een hint kruiden en tabak.
  • Smaak: harmonieuze, volle wijn met tonen van donker fruit en een hint kruiden en terroir. Mooi in balans met een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wildgerechten, rood vlees, stoofschotels, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.