Domaine Moissenet-Bonnard

Domaine Moissenet-Bonnard

Moissenet-Bonnard is reeds 8 generaties in bezit van de familie Moissenet-Bonnard. Jean-Louis Moissenet is de huidige eigenaar en kleinzoon van de legendarische Henri Lamarche uit Vosne-Romanee.

Domaine Moissenet-Bonnard

 

Men maakt gebruik van ‘La Lutte Raisonnée’ (gecontroleerde wijnbouw) en gebruikt derhalve geen pesticiden en herbiciden. De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De wijnen worden opgevoed in eikenhouten vaten met een capaciteit van 228 liter.

Domaine Moissenet-Bonnard

 

In ons assortiment voeren wij:

Moissenet-Bonnard Auxey Duresses Les Fosses AC
  • Moissenet-Bonnard Auxey Duresses Les Fosses AC 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay.
  • Kleur: goudgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van witte  bloemen, rijp fruit, hazelnoot, amandel en een hint mineralen.
  • Smaak: aromatische  wijn met tonen van witte bloemen, noten en een hint mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, coquilles, pasta’s, salades en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 11-14°C.

 

  • Moissenet-Bonnard Meursault “Les Vireuils” AC 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druivenstokken zijn 40 jaar oud. De wijngaard is gelegen op de helling van een heuvel op een hoogte van 300 meter. De druiven zijn met de hand geplukt. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op eikenhouten vaten (waarvan 30% nieuw). Gedurende een periode van 5 maanden vindt 1 x per 15 dagen Batonnage plaats.
  • Kleur: goudgeel met groene reflecties.
  • Neus: intense aroma’s van witte perzik, amandel en een hint mineralen.
  • Smaak: delicate, volle wijn met tonen van acacia, citrus, wit fruit, amandel een hint vanille en mineralen. Mooi in balans met een lange afdronk met tonen van gegrilde amandel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met witvis, langoustine, kalfsvlees en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 9-12°C.

 

Moissenet-Bonnard Auxey-Duresses 1er Cru
  • Moissenet-Bonnard Auxey-Duresses 1er Cru 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: intense aroma’s van kers en framboos.
  • Smaak: fruitige, soepele wijn met tonen van  donkerrood fruit en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wildgerechten, stoofpot en lamsvlees.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Moissenet-Bonnard Pommard Les Pezerolles 1e Cru Moissenet
  • Moissenet-Bonnard Pommard Les Pezerolles 1e Cru Moissenet 2011

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Noir.
  • Kleur: diep rood.
  • Neus: elegante aroma’s van rood en zwart fruit en een hint kruiden en tabak.
  • Smaak: harmonieuze, volle wijn met tonen van donker fruit en een hint kruiden en terroir. Mooi in balans met een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wildgerechten, rood vlees, stoofschotels, paté en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.