Duca di Salaparuta

Duca di Salaparuta

 

Duca di Salaparuta is opgericht in 1824 door Guiseppe Alliata, de hertog van Salaparuta. Hij wilde elegante wijnen in Franse stijl voor zijn gasten produceren. Aan het einde van de 19e eeuw groeide de wijnmakerij onder leiding van Guiseppe’s zoon, Edward, uit tot een succesvol wijnexporteur. Hij nam een Franse wijnmaker in dienst om ervoor te zorgen dat alleen de nieuwste technologie zou worden gebruikt.

Duca di Salaparuta



De wijngaarden hebben een unieke liggen, op de noordelijke hellingen van de vulkaan Etna. De vulkanische bodem heeft unieke eigenschappen en bestaat uit zand en lavarotsen. De lagere temperaturen in de zomer (als gevolg van de ligging op de noordelijke helling) zorgt voor koelere wijnen en een lager alcoholpercentage.

Duca di Salaparuta

 

Men maakt gebruik van traditionele, autochtone druivenrassen in combinatie met internationale rassen.

In ons assortiment voeren wij:

Duca di Salaparuta Frappato Calanìca I.G.T.
  • Duca di Salaparuta Frappato Calanìca I.G.T. 2019

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Frappato.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rozen en viooltjes.
  • Smaak: zijdezachte wijn met tonen van donker jong fruit en een hint aardse tonen. Zijdezachte tannines en een sappige, fruitige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met kalfsvlees, lamsvlees en spicy gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14°C.

 

 

 

Duca di Salaparuta Lavico Nerello Mascalese I.G.T.
  • Duca di Salaparuta Lavico Nerello Mascalese I.G.T. 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nerello Mascalese. De druiven zijn afkomstig van stokken op de noordoostelijke hellingen van de Etna, op het grondgebied van de Alcantara-vallei, in de gemeente Castiglione di Sicilia, op een hoogte tussen 600 en 800 meter boven zeeniveau. De ondergrond is vulkanisch en bestaat uit zand en lavarotsen. De druiven worden met de hand geoogst en ontsteeld. Fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur en de maceratie op de schil duurt circa een week. De wijn rijpt gedurende een periode van 12 maanden in eikenhouten vaten en daarna nog 6 maanden op fles.
  • Kleur: robijnrood met granaatkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rode bes, bloemen en een hint kruiden.
  • Smaak: volle wijn met tonen van braam, kers en een hint mineralen en eikenhout. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, pasta’s en oude kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.