Mabis

Mabis

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar “roots” in de wijn. Werkzaam vanuit  Soave geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf.

Mabis

 

De Sangiovese is een van de meest breed inzetbare Italiaanse druivenvariëteiten. Sangiovese stamt al uit de 16e eeuw en ontleent zijn naam aan Sangue di Giove ( Jupiter’s bloed).

Sangiovese druiven

 

In ons assortiment voeren wij:

Sangiovese di Marco Emilia Romagna I.G.T.
  • Sangiovese di Marco Emilia Romagna I.G.T. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Sangiovese Rubicone. Sangiovese stamt al uit de 16e eeuw en komt van de naam Sangue di Giove ( Jupiter’s bloed).
  • Kleur: intens paarsrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rijp fruit, viooltjes en een hint specerijen.
  • Smaak: ‘full-bodied’ wijn met tonen van rood fruit, pruim en een hint specerijen. Mooi in balans met soepele tannines en in de afdronk tonen confiture.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees,  BBQ gerechten, gourmetschotels en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.