Feuerheerd’s

 
Feuerheerd's Port

De familie Zeller is één van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerd’s en Quinta Roriz. 

De oorsprong van de bekende familie Zeller voert terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse steden Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal.

De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.

Feuerheerd’s bezit ca. 35 hectaren wijngaarden gelegen in de Douro Superior regio.  De wijngaarden zijn beplant met de witte druivenvariëteiten Gouveio, Donzelinho Branco (White), Viosinho en Malvasia Fina en de rode druivenvariëteiten Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en Tinto Cão.

Feuerheerd's Port

 

In ons assortiment voeren wij:

Feuerheerd’s White Extra Dry Port
  • Feuerheerd’s White Extra Dry Port

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 40% Códega, 30% Malvasia Fina, 20% Rabigato en 10% Códega do Larinho.
  • Kleur: bleekgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van citrus en grapefruit.
  • Smaak: droge Port met tonen van citrus, grapefruit en een hint amandel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tapas, visgerechten en zoute nootjes.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

Feuerheerd’s Fine White Port
  • Feuerheerd’s Fine White Port

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Gouveio, Donzelinho, Viosinho en Malvasia Fina.
  • Neus: heerlijke aroma’s van zacht fruit en een hint honing.
  • Smaak: een licht zoete Port met tonen van jong fruit.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gezouten amandelen en olijven.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7°C.

 

 

 

Feuerheerd’s Fine Ruby Port
  • Feuerheerd’s Fine Ruby Port

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão.
  • Neus: heerlijke aroma’s van donkerrood fruit.
  • Smaak: rijke, volle Port met tonen van pruim en framboos.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief,  ook heerlijk in combinatie met kazen, chocolade en desserts.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

 

Feuerheerd’s Fine Tawny Port
  • Feuerheerd’s Fine Tawny Port

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Deze Port heeft gelagerd op kleine eikenhouten vaten.
  • Neus: heerlijke aroma’s van pruim en een hint kruiden.
  • Smaak: rijke, volle Port met tonen van rijp fruit, gedroogd fruit en een hint kaneel.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook  heerlijk in combinatie met kazen en gedroogd fruit.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

 

Feuerheerd’s Reserva Tawny Port
  • Feuerheerd’s Reserva Tawny Port

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Francesca.
  • Neus: heerlijke aroma’s van karamel, rozijnen en krenten.
  • Smaak: warme, rijke Port met tonen van krenten, rozijnen en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met blauwaderkazen, gedroogd fruit en gesuikerde  noten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

 

Feuerheerd’s 10 Years Old
  • Feuerheerd’s 10 Years Old

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão en andere traditionele druivensoorten uit de Douro regio. Deze Port heeft 10 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Neus: complexe aroma’s van noten, rozijnen en vijgen.
  • Smaak: rijke, zachte Port met tonen van donker fruit, rozijnen en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met noten, geitenkaas, kaasplankje en chocolade.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

Feuerheerd's 20 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)
  • Feuerheerd’s 20 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Fermentatie vindt plaats in vaten bij gecontroleerde temperatuur. In dit stadium wordt de druivenbrandewijn (eau-de-vie) aan de most toegevoegd. Deze Port heeft 20 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Neus: heerlijke aroma’s van gedroogd fruit, kruiden en delicate houttonen.
  • Smaak: rijke, geconcentreerde Port met tonen van gedroogd fruit, rozijnen en vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met Roquefort, walnoten, crème brûlée en chocolade.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

Feuerheerd's 30 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)
  • Feuerheerd’s 30 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Fermentatie vindt plaats in vaten bij gecontroleerde temperatuur. In dit stadium wordt de druivenbrandewijn (eau-de-vie) aan de most toegevoegd. Deze Port heeft 30 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Neus: intense aroma’s van gedroogd fruit, vanille en honing.
  • Smaak: geconcentreerde, delicate Port met tonen van gedroogd fruit, amandel, hazelnoot en vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met blauwaderkazen, gedroogd fruit, gesuikerde noten en chocolade.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

Feuerheerd's 40 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)
  • Feuerheerd’s 40 Years Old Decanter (beperkt verkrijgbaar)

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Fermentatie vindt plaats in vaten bij gecontroleerde temperatuur. In dit stadium wordt de druivenbrandewijn (eau-de-vie) aan de most toegevoegd. Deze Port heeft 40 jaar gelagerd op eikenhouten vaten.
  • Neus: complexe aroma’s van gedroogd fruit, noten, rozijnen, vijgen, vanille en honing.
  • Smaak: geconcentreerde, krachtige Port met tonen van karamel, gedroogd fruit, amandel, hazelnoot,  walnoot en vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met blauwaderkazen, gedroogd fruit, gesuikerde noten en chocolade.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.
 

 

Feuerheerd’s LBV 2012
  • Feuerheerd’s LBV 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Francesca.
  • Neus: heerlijke aroma’s van pruimen, kersen, zwarte bessen en een hint specerijen en chocolade.
  • Smaak: volle, rijke Port met tonen van donker fruit, rozijnen en een  hint specerijen.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met tutti frutti, crème brulée,  chocolade en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-11°C.

 

Feuerheerd’s Colheita Port:

Feuerheerd's Colheita 0,75 ltr.
Feuerheerd's Colheita 0,5 ltr.
  • Feuerheerds – Colheita 2006 – (0,75 ltr.)    
  • Feuerheerds – Colheita 2005 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 2004 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 2003 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 2001 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 2000 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1997 – (0,75 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1990 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1982 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1975 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1974 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1970 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1966 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1963 – (0,5 ltr.)
  • Feuerheerds – Colheita 1962 – (0,5 ltr.)