Giol

Giol

 

Azienda Agricola Giol is gesitueerd in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië, in de provincie Veneto.

Giol

 

De historie ervan gaat terug tot 1427. Het bedrijf heeft het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol als blikvanger. Onder toeziend oog van Vittorio Carraro ontstaan hier achter meters dikke muren wijnen.

De recente geschiedenis van het kasteel en zijn kelders is verbonden met twee families: Papadopoli en later de familie Giol. Graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zomerverblijf landgoed. In 1923 verkocht de familie Papadopoli het enorme landgoed met meer dan 60 bijbehorende boerderijen aan Giovanni Giol. Die was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Hij bouwde een tweede kelder die nog steeds faam geniet vanwege zijn afmeting en sfeer.

Giol

 

Giol onderscheidt zich met opvallende wijnen die volledig van biologisch geteelde druiven gemaakt worden. Een deel van de wijnen is veganistisch.

Giol

 

In ons assortiment voeren wij:

Giol Pinot Grigio I.G.T.
  • Giol Pinot Grigio I.G.T. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Pinot Grigio. Handmatige oogst bij optimale technologische en fenolische rijpheid van de druiven. Gecontroleerde koude gisting bij een temperatuur van 14°C. Na de fermentatie wordt de wijn op de fijne droesem gehouden, met regelmatige batonage. Bottelen meerdere malen per jaar om te waarborgen dat het product altijd vers is: de wijn wordt gestabiliseerd en gebotteld in steriele omstandigheden na aseptische filtratie.
  • Kleur: bleek strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van perzik, abrikoos en zongedroogd hooi.
  • Smaak: frisse, elegante wijn met tonen van wit fruit, groene appel en peer. Mooi in balans met een verfijnde afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, wit vlees, oosterse gerechten, soufflé, parmaham en meloen en zachte kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10-12°C.