Gustavshof

Gustavshof

 

Gustavshof is gesitueerd in het hart van Rheinhessen, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Mainz.

Men bezit ca. 18 hectaren, deze worden sinds vier generaties beheerd door de familie Roll. Sinds 2004 wordt er gewerkt volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, vanaf 2007 door Ecovin gecertificeerd. In 2012 kreeg het wijngoed voor het eerst het keurmerk van Demeter voor biologisch-dynamische wijnbouw. Bovendien worden alle wijnen veganistisch gemaakt.

Gustavshof

 

Gustavshof is allesbehalve eenkennig wat betreft de keuze van druivenvariëteiten. Blauwe druiven zijn de passie, zeldzame druivenvariëteiten de roeping en witte als Riesling en Grauburgunder de hobby.

Uitgangspunt bij de vinificatie is een natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en het eigen karakter van de druiven in de wijn weerspiegeld worden. Bij het concours van Millésime Bio levert dat regelmatig terecht medailles op.

Gustavshof

 

In ons assortiment voeren wij:

Gustavshof Jomax
  • Gustavshof Jomax 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Spätburgunder, 10% St. Laurent en 10% Portugieser. De wijn heeft gedurende een periode van 2 jaar op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bosaardbei, framboos en een hint mineralen en eikenhout.
  • Smaak: elegante, fruitige wijn met tonen van klein rood fruit en een hint kruiden en vanille. Mooi in balans met een krachtige, ronde afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, wit vlees, gevogelte, tonijn,  zwaardvis, pasta’s, oosterse gerechten en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 12-16°C.
  • In de pers: deze wijn heeft een gouden medaille met ‘mention spéciale’ gewonnen tijdens de Millésime Bio.