Langmeil

 

Langmeil

 

Alhoewel een aantal van haar wijngaarden veel ouder zijn werd Langmeil in 1996 opgericht door de drie vrienden: Chris Bitter, Carl Lindner en Richard Lindner. De originele wijnmakerij die op het landgoed sinds 1930 gevestigd was sloot in 1988 en heeft daar tot 1996 onaangeroerd gelegen. Het zorgvuldig restaureren hiervan duurde jaren. 

Langmeil

Met een rijke traditie die teruggaat tot 1842 en een unieke Europese (Oberschlesien) invloed is Barossa valley verworden tot de meest bekende wijnstreek van Australië. Het behalen van vijf sterren in zes opeenvolgende jaren in James Halliday’s Wine Companion  maken Langmeil dan ook tot één van de toonaangevende wijnproducenten in dit gebied. De doelstelling van deze winery is het maken van topwijn die 100% afkomstig is uit Barossa en van druivenvariëteiten die uitblinken in dit gebied. 

De Chief Winemaker Paul Lindner overziet het vinificatieproces en schenkt in het bijzonder aandacht aan het maken van wijn uit individuele wijngaarden, minimale “handling” en zorgvuldige filtratie om zo uitgesproken goed gebalanceerde wijnen met subtiele complexiteit te kunnen garanderen.

Langmeil

In ons assortiment voeren wij:

Langmeil Barossa Valley Viognier Unoaked
  • Langmeil Barossa Valley Viognier Unoaked 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Viognier. De druiven zijn afkomstig van 10-15 jaar oude druivenstokken en worden met de hand geplukt en “soft pressed” zodat het volle karakter van deze druivenvariëteit tot zijn recht kan komen.
  • Kleur: strogeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van perzik, peer en hinten citrus bloesem.
  • Smaak: frisse wijn met tonen van Granny Smith appel, steenfruit en een hint peer. Mooi in balans met in de afdronk een hint kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, asperges, pasta’s en geitenkaas.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

Langmeil Spring Fever Chardonnay
  • Langmeil Spring Fever Chardonnay 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Chardonnay. De druiven zijn afkomstig uit het koelere Eden Valley. Deze wijn wordt in twee delen gefermenteerd, één in roestvrijstalen tank (zonder hout). Het andere deel begint zijn fermentatie in tank, echter het gistingsproces wordt onderbroken met nog paar een paar gram restsuiker resterend. Hierna wordt de wijn overgebracht op Frans eikenhout waardoor de wijn wint aan textuur en finesse.
  • Kleur: lichtgeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van tropisch fruit, zuivel en een hint eiken en vanille.
  • Smaak: aromatische wijn met tonen van steenfruit en een hint noten en eiken. Mooi in balans met in de afdronk een hint kruiden en vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, gevogelte, wit vlees, pasta’s en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-11°C.

 

 

Langmeil Barossa Steadfast Shiraz Cabernet Sauvignon
  • Langmeil Barossa Steadfast Shiraz Cabernet Sauvignon 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten : 58% Shiraz en 42% Cabernet Sauvignon. De druivenstokken zijn 10-20 jaar oud. Deze  wijn heeft gedurende een periode van 9 maanden gelagerd op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep karmijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood en donker fruit en hinten kruiden en zwarte olijf.
  • Smaak: soepele wijn met tonen van bes, kruiden en een hint vanille.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met klein wild, rood vlees, stoofschotels en BBQ gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

 

Langmeil Barossa Valley Floor Shiraz
  • Langmeil Barossa Valley Floor Shiraz 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Shiraz. De druiven zijn afkomstig van 9-100 jaar oude druivenstokken en worden met de hand geplukt. 16% van de wijn lagert op nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten en 84% op oude Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten gedurende een periode van 24 maanden.
  • Kleur: diep karmijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van pruim, framboos en een hint chocolade en kruiden.
  • Smaak: rijke wijn met tonen van zwarte bes, pruim en een hint mocca en vanille. Mooi in balans met in de afdronk een hint peper en kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met wildgerechten, stoofschotels, lamsvlees en BBQ gerechten.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Langmeil Barossa Blacksmith Cabernet Sauvignon
  • Langmeil Barossa Blacksmith Cabernet Sauvignon 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van 13-35 jaar oude druivenstokken en worden met de hand geplukt. 84% van de druiven is afkomstig uit Barossa Valley en 16% uit Eden Valley. 15% van de wijn lagert op nieuwe Franse eikenhouten vaten en 85% op oude Franse eikenhouten gedurende een periode van 24 maanden.
  • Kleur: karmijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bosbes, aalbes, zwarte olijf en een hint drop, eikenhout en menthol.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van zwarte bes, olijf, drop en een hint eikenhout. Mooi in balans met in de afdronk een hint kruiden.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, stoofschotels, klein wild en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Langmeil Barossa Orphan Bank Shiraz
  • Langmeil Barossa Orphan Bank Shiraz 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Shiraz. Orphan Bank is getuige van Langmeil’s inzet voor het behoud van de oude en zeldzame Barossa wijngaarden. Tien rijen Shiraz die voor 1860 zijn geplant, werden gered van de bulldozer van een ontwikkelaar en naast de oorspronkelijke wijngaard aan de oevers van de rivier Para herplant. Deze tien rijen worden de “Orphans” genoemd. De druivenstokken zijn gemiddeld ouder dan 104 jaar en staan op een bodem van rode klei en kalksteen. De wijn rijpt gedurende een periode van 24 maanden in 56% nieuw en 44% gebruikt Frans eiken ‘Hogshead’.
  • Kleur: crimsonrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood en blauw fruit, viooltjes, ceder en hinten salie, chocolade en witte peper.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van sappige framboos, pruim en hinten vanille, wilde roos en witte peper. Mooi in balans met soepele tannines en een rijke afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, lam, stoofschotels, BBQ gerechten en krachtige kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.