Le Colture

 

Le colture

 

Le Colture is gesitueerd in Santo Stefano di Valdobbiadene. De familie Ruggeri maakt hier al meer dan 500 jaar wijnen.

Le Colture

 

In 1983 begon Cesare Ruggeri met de productie van mousserende wijnen. Momenteel staan zijn 3 kinderen: Silvia, Alberto en Veronica aan het hoofd.

Men bezit wijngaarden in Conegliano (Valdobbiadene). De wijngaarden zijn beplant met Glera druivenstokken. Volgens de regels dient een Prosecco uit minimaal 85% Glera te bestaan. De overige 15% mag bestaan uit Verdiso, Perera, Bianchetta, Pinot en Chardonnay.

 

Le Colture

 

Tot 2009 stond de Glera bekend onder de naam Prosecco. Echter  met de toekenning van de Prosecco Superiore Conegliano-Valdobbiadene DOCG werd besloten om de druif om te dopen naar Glera om verwarring tussen de druif en de wijn te voorkomen.

Le Colture

 

In ons assortiment voeren wij:

Le Colture Prosecco Valdobbiadene Frizzante ‘Mas’ D.O.C.G.
  • Le Colture Prosecco Valdobbiadene Frizzante ‘Mas’ D.O.C.G.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Glera.
  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van peer en moesappel.
  • Smaak: elegante mousserende wijn met tonen van rijpe peer, geel fruit en een hint jasmijn. Delicate mousse.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief ook heerlijk in combinatie met antipasti, koud gevogelte en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Le Colture Prosecco Valdobbiadene Spumante Brut ‘Fagher’ D.O.C.G.
  • Le Colture Prosecco Valdobbiadene Spumante Brut ‘Fagher’ D.O.C.G.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Glera.
  • Kleur: geel met zilveren reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van wit fruit, witte bloemen, brioche en een hint verse amandel.
  • Smaak: verfijnde mousserende wijn met tonen van sappige peer, citrus en een hint verse amandel. Verfijnde mousse.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met sushi, ham met meloen, voorgerechten en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.