Louis de Grenelle

Louis de Grenelle

 

De kelders van het in 1859 opgerichte Louis de Grenelle bevinden zich in het centrum van het stadje Saumur. Het huis is gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen en is het laatste grote onafhankelijke familiebedrijf in die sector.

Louis de Grenelle

 

Het bedrijf combineert oude traditionele produktiemethoden met de moderne manier van produceren. Het echtpaar Flao, zij verantwoordelijk voor de  Marketing en hij voor de financiële gang van zaken, heeft de dagelijkse leiding.

Louis de Grenelle heeft de beschikking over twee eigen wijngaarden, Château de la Durandière en Château de Brézé.

Louis de Grenelle

 

Sinds medio 19e eeuw heeft de productie mousserende wijnen een hoge vlucht genomen in Saumur. Dit is te danken aan de, voor dit type wijn, geschikte bodems in de streek en aan de grotkelders met hun constante temperatuur van 9 tot 10 °C, zomer en winter, ideaal voor de rijping van mousserende wijnen. Ze zijn ontstaan door winning van tuffeau, gesteente voor de bouw. Van alle mousserende Loirewijnen neemt Saumur zodoende de helft voor zijn rekening.  Meest gebruikte druivenrassen zijn de lokale Chenin en internationale Chardonnay, beide ideaal voor mousserende wijn.

Louis de Grenelle

 

In ons assortiment voeren wij:

‘L de Grenelle’ A.O.P. Crémant de Loire Brut Bio
  • ‘L de Grenelle’ A.O.P. Crémant de Loire Brut Bio

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Chenin Blanc, Chardonnay en Cabernet Franc.
  • Kleur: bleekgeel met strogele reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van limoen, peer en een hint lindebloesem.
  • Smaak: elegante mousserende wijn met tonen van kweepeer, acacia, exotisch fruit en limoen. Verfijnde mousse en een zachte, frisse afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met visschotels, schaal-, en schelpdieren, salades en groentequiche.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.