Negretti

Negretti

 

De broers Negretti bezitten 13 hectare wijngaarden in La Morra, Monforte d’Alba en Roddi. De wijnen worden uitsluitend gemaakt eigen geteelde druiven. ‘Respect voor de wijngaard’ is het motto hier.

Negretti

 

De nadruk bij Negretti ligt bij het werk in en aan de wijngaarden, slechts 10% wordt besteed aan de kelder. Uitgebreide zorg het hele jaar door en een ‘groene oogst’ resulteert in extreem lage opbrengsten, tussen eind juni en eind juli wordt een percentage overtollig fruit weggesneden.
Alle druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig behandeld in kleine kistjes.

Negretti

 

Uiteraard worden de ongefilterde wijnen in een smetteloos schone kelder worden gemaakt en gelagerd. De prijzenkast van de Negretti wijnen toont de internationale waardering voor hun geweldige nebbiolo wijnen. De Barolo’s vallen keer op keer in de prijzen.

In ons assortiment voeren wij:

Negretti Nebbiolo d’Alba D.O.C.
  • Negretti Nebbiolo d’Alba D.O.C. 2014

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nebbiolo. De druiven zijn afkomstig van de wijngaard in Monforte d’Alba. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 35 jaar.  De druiven worden begin oktober geoogst. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op Franse eikenhouten vaten.
  • Kleur: robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood fruit en viooltjes.
  • Smaak: elegante, soepele wijn met tonen van zwart fruit, bes, olijf en een hint vanille en zwarte peper. Mooi in balans met een krachtige afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, lamsvlees,  varkensvlees, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

 

Negretti Barbera d’Alba Superiore D.O.C.
  • Negretti Barbera d’Alba Superiore D.O.C. 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Barbera. De druiven zijn afkomstig van de wijngaard in La Morra. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 35 jaar. De druiven worden begin oktober geoogst. De wijn lagert gedurende een periode van 12 maanden op eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood en zwart fruit en een hint kruiden en toast.
  • Smaak: elegante, soepele wijn met tonen van zwart fruit en een hint kruiden, espresso en vanille. Mooi in balans met zijdezachte tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, wild, lamsvlees, pasta’s en zachte en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 18-20°C.

 

Negretti Barolo ‘Mirau’ D.O.C.G.
  • Negretti Barolo ‘Mirau’ D.O.C.G. 2008

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Nebbiolo. De druiven zijn afkomstig van de wijngaard in La Morra, Cru Rive Mirau. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 35-40 jaar. De druiven worden midden oktober geoogst. De wijn lagert gedurende een periode van 24 maanden op Zwitserse eikenhouten vaten.
  • Kleur: diep robijnrood.
  • Neus: complexe aroma’s van zwart fruit, zoethout en balsamico.
  • Smaak: krachtige wijn met tonen van braam, pruim, gedroogd fruit, kruidnagel, drop en een hint tabak en vanille. Mooi in balans met een krachtige afdronk en soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met wild, lamsvlees, rood vlees, pasta’s en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.
  • In de pers: Barolo Decanter World Wine Awards 2014 Gold Medal (only 24 of 15000 wines take this result). Deze wijn is beoordeeld met een 9+ in de Grote Hamersma.
Negretti Barolo ‘Mirau’ D.O.C.G.