Nine Stones

Calabria wines
Nine Stones

De Nine Stones wijnen worden geproduceerd door Calabria Family Wines.

De regio Riverina rondom de plaats Griffith werd ca. 100 jaar geleden voor de wijnbouw ontsloten. In 1912 werden de eerste irrigatiekanalen gebouwd en tegelijkertijd de eerste wijnstokken geplant. Het waren vooral Italiaanse migranten, die hier vergelijkbare omstandigheden als in hun thuisland aantroffen en de wijnbouw ontwikkelden.

Calabria wines

 

In 1945 kocht het echtpaar Calabria zijn eerste kleine fruitplantage in de regio. Gedreven door het verlangen naar een glas zelfgemaakte wijn aan het einde van de dag ging hij wijnstokken planten. Binnen enkele jaren voorzag hij daar ook zijn buren en vrienden mee. De wijngaard die op deze manier was ontstaan groeide onder de leiding van zijn twee zoons tot in de jaren ‘70. De daaropvolgende recessie vergde echter een enorme inspanning van hen en om deze reden besloten zij hun wijnen uitsluitend onder hun eigen naam op de markt te brengen en op de hoogste kwaliteit te focussen.

Calabria Family Wines

 

Vandaag de dag staat Calabria Family Wines bekend om hun hoogste kwaliteitseisen en krachtige wijnen, die elke keer weer tot de winnaars van internationale wedstrijden horen. Voorbeelden zijn onder andere de zeven wijnen met minimaal 92 punten bij James Halliday of de – eveneens zeven – gouden medailles bij de International San Francisco Wine Competition 2015.

In ons assortiment voeren wij:

Nine Stones Shiraz McLaren Vale
  • Nine Stones Shiraz McLaren Vale 2017

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Shiraz.
  • Kleur: diep rood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van bes, zoethout en een hint peper.
  • Smaak: geconcentreerde, soepele wijn met tonen van braam, pruim en een hint peper en vanille. Mooi in balans met een lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met vleesgerechten, BBQ gerechten en gourmetschotels.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.