Pratello

Pratello

 

Azienda Agricola Pratello is opgericht in 1860 en kan dus bogen op de nodige historie. Het bedrijf ligt aan de Lombardijse zuidwestkant van het Gardameer.

Pratello

 

Een belangrijk aandachtspunt voor de Azienda is zorg voor het milieu, vandaar dat het wijngoed sinds 2004 enkel nog wijnen maakt van biologisch geteelde druiven. Behalve alle wijngaarden worden ook de olijfboomgaarden volledig biologisch beheerd. Volgens eigenaar Vincenzo Bertola was het een onontkoombare keuze.

Pratello

 

Pratello produceert onder leiding van wijnmaker Emiliano Rossi een overtuigend gamma karaktervolle wijnen. Ze komen hoofdzakelijk van druiven die typisch zijn voor de regio.

Men past hier de Metodo Pratello toe:

Metodo Pratallo

In ons assortiment voeren wij:

Pratello Lugana Catulliano D.O.P.
  • Pratello Lugana Catulliano D.O.P. 2016

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Turbiana. De wijngaarden zijn gelegen in de heuvels bij het Gardameer, 70 mtr. boven zeeniveau.
  • Kleur: bleekgeel met groene reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van Golden Delicious appel, Williams peer en een hint mineralen en jeneverbes.
  • Smaak: soepele wijn met tonen van perzik, appel, rozenblaadjes en een hint mineralen. Mooi in balans met een heerlijk afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met witvis, mediterrane gerechten, risotto, pasta’s en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.