Sociedade Vinicola de Palmela

SIVIPA

 

Sociedade Vinicola de Palmela, afgekort als SIVIPA is opgericht in 1964 door een groep wijnmakers, welke dezelfde gedachte hadden over het bottelen van de wijn.

In 1990 heeft de familie Cardoso (bekend in de Palmela regio) zich bij hen aangesloten. Gezamenlijk bezitten zij ca. 400 hectaren aan wijngaarden. 

In ons assortiment voeren wij:

Portinho de Covo Fernão Pires 2015 Vinho Regional Península de Setúbal
  • Portinho de Covo Fernão Pires 2015 Vinho Regional Península de Setúbal

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 80% Fernão Pires en 20% Moscatel.
  • Kleur: citroengeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van witte bloemen.
  • Smaak: frisse wijn met tonen van citrus, steenfruit en witte bloemen. Mooi in balans.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als  aperitief, ook heerlijk in combinatie met wit vlees, zeevruchten en salades.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 7-10°C.

 

 

 

Terras do Sado Tinto 2015 Vinho Regional Península de Setúbal
  • Terras do Sado Tinto 2015 Vinho Regional Península de Setúbal

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: Castelão, Trincadeira, Aragonês, Alfrocheiro en Cabernet Sauvignon. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 10 jaar.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van aardbei en rode bes.
  • Smaak: soepele, jonge wijn met tonen van rood fruit. Mooi in balans met een zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, salades en pasta’s.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

 

Terras da Moura D.O.C. Palmela 2015
  • Terras da Moura D.O.C. Palmela 2015

Proefnotities:

  • Druivenvarëteiten: Castelão en Cabernet Sauvignon. Deze wijn heeft gedurende een periode van 6 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: robijnrood met granaatkleurige reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van rood fruit en een hint toast en vanille.
  • Smaak: stevige wijn met tonen van donkerrood fruit en een hint laurier en vanille. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief,  ook heerlijk in combinatie met rood vlees,  BBQ gerechten, pasta’s en harde kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°-18°C.

 

 

Terras da Moura D.O.C. Palmela 2015
  • Ameias Touriga Nacional 2015 Vinho Regional Península de Setúbal

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: 100% Touriga Nacional. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 10 jaar. Deze wijn heeft gedurende een periode van 4 maanden op eikenhouten vaten gelagerd.
  • Kleur: intens robijnrood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van donker fruit en een hint vanille.
  • Smaak: soepele, ronde wijn met tonen van braam, zwarte bes, kers en een hint vanille. Mooi in balans met een zachte afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, wildgerechten, BBQ gerechten en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.

 

 

Moscatel de Setúbal 2014 D.O.C.
  • Moscatel de Setúbal 2014 D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteit: Moscatel Setúbal. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken bedraagt 12 jaar.
  • Kleur: intens amber.
  • Neus: heerlijke aroma’s van Moscatel, noten, rozemarijn en honing.
  • Smaak: zachte, zoete wijn met tonen van rozijn, thee en sinaasappelbloesem. Mooi in balans met ene lange afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met zoete desserts en blauwaderkazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 10°C.