Tenute Salvaterra

Tenute Salvaterra

 

Tenute Salvaterra is opgericht in San Pietro in Cariano, het hart van Valpolicella, waar de broers Furia een groep ondernemers tegenkwamen die geloofden in een project gebaseerd op grond, kwaliteit, maar vooral teamwork. Iedereen weet dat hun bijdrage bepalend is voor het succes van de anderen, dus iedereen geeft elke dag het beste. Wijn heeft liefde, ervaring, bekwaamheid, tijd en toewijding nodig. Bij Tenute Salvaterra deelt iedereen hun visie op wijn en werk gericht op excellentie.

Tenute Salvaterra

 

Twee broers staan aan het roer bij Tenute Salvaterra, ze combineren nieuwe technologieën met oude methodes en vergeten nooit waar het allemaal vandaan komt: de aarde.

Salvaterra beslaat 600 hectaren wijngaarden in één van de meeste gewaardeerde gebieden van Veneto, allereerst Valpolicella, en breidt zich uit naar het Gardameer, naar de Euganei heuvels voor de productie van Pinot Grigio en Prosecco.

Tenute Salvaterra

 

Het wijnhuis is gelegen in het hart van Valpolicella, in het magnifieke Villa Giona, dat gebouwd is in de 16e eeuw in San Pietro in Cariano. Het logo van Salvaterra wordt gekarakteriseerd door drie elementen uit het gebied: aarde, steen en ijzer.

Tenute Salvaterra

 

In ons assortiment voeren wij:

Tenute Salvaterra Prosecco Spumante D.O.C.
  • Tenute Salvaterra Prosecco Spumante D.O.C.

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 90% Glera en 10% Pinot Grigio.
  • Kleur: strogeel.
  • Neus: heerlijke aroma’s van citrus, perzik, appel en een hint kruisbes.
  • Smaak: zachte, elegante Prosecco met tonen van groene appel, perzik, peer en een hint limoen. Mooi in balans met een verfijnde mousse.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met Brunch gerechten, fruits de mer, salades en pasta’s.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 5-7°C.

 

 

Corte Giona Riposato Rosso Veneto I.G.T.
  • Corte Giona Riposato Rosso Veneto I.G.T. 2013

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 60% Corvina, 25% Rondinella, 10% Corvinone en 5% overige. De druiven zijn afkomstig van de Tenuta di Mezzane en Tenuta di Cazzano di Tramigna wijngaarden. De druiven worden eind september handmatig geoogst. Alleen de beste trossen worden geselecteerd, hiervan wordt 15% gedroogd in de kelders gedurende  30-40 dagen. 70% van de wijn rijpt gedurende een periode van 3 maanden in houten vaten, waarvan 2/3 in Amerikaanse en Franse barriques en 1/3 in grote vaten. De overige 30% wordt in rvs vaten gerijpt.
  • Kleur: intens rood.
  • Neus: heerlijke aroma’s van donker fruit en een hint kruiden.
  • Smaak: ronde, levendige wijn met tonen van zwarte bes, confiture en een hint pruim. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met rood vlees, salades, pasta’s, kruidige gerechten en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Tenute Salvaterra Valpolicella Classico D.O.C.
  • Tenute Salvaterra Valpolicella Classico D.O.C. 2015

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 65% Corvina, 20% Rondinella, 10% Corvinone en 5% overige. De druiven worden midden september met de hand geoogst.
  • Kleur: robijnrood met paarse reflecties.
  • Neus: heerlijke aroma’s van morello kersen, bloemen en een hint kruiden. 
  • Smaak: elegante, verfijnde wijn met tonen van donker fruit, kers en een hint kruiden. Mooi in balans met soepele tannines.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met voorgerechten, pasta’s, mediterrane gerechten en rood vlees.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16-18°C.

 

Corte Giano Amarone della Valpolicella D.O.C.G.
  • Corte Giano Amarone della Valpolicella D.O.C.G. 2012

Proefnotities:

  • Druivenvariëteiten: 65% Corvina, 20% Rondinella , 10% Corvinone en 5% overige. De druiven zijn afkomstig van de Tenuta di Mezzane en Tenuta di Cazzano di Tramigna wijngaarden. De druiven worden begin oktober handmatig geoogst. Alleen de beste trossen worden geselecteerd, deze worden gedurende 3-4 maanden gedroogd in de kelder. 80% van de wijn rijpt gedurende een periode van 18 maanden in houten vaten en 20% in rvs vaten.
  • Kleur: donkerrood.
  • Neus: intense aroma’s van donker fruit met een hint confiture en kruiden.
  • Smaak: krachtige, rijke wijn met tonen van bes, zwarte kers, donker fruit en een hint pruim, rozijn en kruiden. Lange, elegante afdronk.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt in combinatie met rood vlees, gestoofd en gegrild vlees, wild en rijpe kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.